Köhler'in yeni yıl resepsiyonu için 4 Türk'e davet

Güncelleme Tarihi:

Köhlerin yeni yıl resepsiyonu için 4 Türke davet
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2007 16:35

Almanya Cumhurbaşkanı Horst Köhler ve eşi Eva Luise Köhler'in verdiği yeni yıl resepsiyonuna 4 Türk davet edildi.

Haberin Devamı

Berlin'deki cumhurbaşkanlığı konutu Bellevue Sarayında düzenlenen resepsiyona, Alman politikacılar, iş adamları, sivil toplum temsilcileri ve yaptıkları başarılı çalışmalarla dikkati çeken bazı vatandaşlar katıldı.

Resepsiyona, Hüsamettin Eryılmaz ve Ergün Şeker, gönüllü sosyal çalışmalarında gösterdikleri başarı dolayısıyla davet edilirken, dini grupları temsilen din dersi öğretmeni Havva Yakar ve Almanya Alevi Toplumu Genel Sekreteri Ali Ertan Toprak da katıldı.

Cumhurbaşkanı Köhler, davete katılanları eşi Eva Luise Köhler ile karşılayarak kısa süre sohbet etti. Rheinland-Pfalz eyaletinin Neustadt an der Weinstrasse kentinde yaşayan ve belediye meclisi üyesi olan Şeker, kabulde Köhler'e göçmen çocuklarının okul öncesi dönemden başlayarak Almanca ve ana dillerini öğrenmelerinin teşvik edilmesi gerektiğini söylediğini ifade etti.

Haberin Devamı

Şeker, yaşadığı yörede göçmenlerin uyumuna sağladığı katkılardan dolayı resepsiyona davet edildiğini hatırlattı. Mühlheim am Main kentinde yaşayan Eryılmaz da, Köhler'e uyum konusunda yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ettiğini söyledi.

Polis teşkilatında yabancılar danışmanı olarak çalışan Eryılmaz, Türk veli derneklerinde yatığı gönüllü çalışmalar dolayısıyla resepsiyona davet edildi.

Şeker, Eryılmaz ve Toprak, daha sonra resepsiyona katılan Almanya Başbakanı Angela Merkel ile de kısa bir süre sohbet etti.

Köhler'in yılbaşı resepsiyonunda, Brandenburg eyaletinin Ortrand kentinde aşırı sağcılar tarafından yakılan bir dönerci büfesinin yeniden inşa edilmesine katkı sağlayan Sarah Schütze de hazır bulundu. Schütze, ailesi ve bazı gönüllülerle birlikte bir konser düzenleyerek büfenin yeniden açılmasını sağladı.

Resepsiyona, Merkel'in yanı sıra Başbakan Yardımcısı Franz Müntefering ve kabinenin çok sayıda üyesi katıldı. Hür Demokrat Parti (FDP) Genel Başkanı Guido Westerwelle, Birlik 90/Yeşiller Partisi eş başkanları Claudia Roth ve Reinhard Bütikofer ile Sol Parti Genel Başkanı Lothar Bisky de resepsiyona katıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!