Kohl yeniden evlendi

Güncelleme Tarihi:

Kohl yeniden evlendi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2008 00:00

Eski Almanya Başbakanı Helmut Kohl’ün (78), dört yıldır birlikte olduğu ekonomist Maike Richter (44) ile geçen perşembe günü, Heidelberg’de tedavi gördüğü rehabilitasyon merkezinde evlendiği açıklandı.

Kohl’ün nikahını, eski arkadaşı Rahip Ramstetter kıydı, çiftin nikah ÅŸahitliklerini ise Bild Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kai Diekmann ve bir süre önce iflas eden Kirch Medya Grubu’nun sahibi Leo Kirch yaptı.Â

Önce nikah dairesinde "evet" diyen çift, ardından hastanenin kilisesinde dini nikahla evlendi. Kohl ile Richter’in, Heidelberg kentinde yakın akrabalarının katıldığı sade nikah törenine Kohl’ün oğulları Walter ve Peter Kohl gelmedi. Peter Kohl, 2001 yılında Elif Sözen ile evlenmişti. Oğullarının, Helmut Kohl’ün nikahından haberdar olduğu, habere sevindikleri belirtildi.

Şubat ayında Ludwigshafen’deki evinde düştükten sonra hastaneye kaldırılan Kohl, hálá tedavi görüyor. Kohl’ün 41 yıllık eşi Hannelore Kohl, nadiren görülen bir ışık alerjisinden çektiği acılar nedeniyle 2001 yılının temmuz ayında tam da oğlu Peter, Elif Sözen ile evlenme hazırlığı yaparken evinde intihar etmişti.

Kohl, eşinin ölümünden 3 yıl sonra Richter ile arkadaşlığa başlamış, 2004 yılı sonunda Sri Lanka’da Richter ile yaptığı tatil sırasında, tsunami felaketinden kurtulmuştu. Kohl’ün yeni eşi, Maike-Kohl Richter adını kullanacak.

Åžahitler medyadan

Kohl ve Richter çiftinin şahitlerinden biri Bild yayın yönetmeni Kai Diekmann, diğeri ise müflis medya kralı Leo Kirch’ti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!