Klerides : bizi 1974’teki gibi yakalayamazlar

Güncelleme Tarihi:

Klerides : bizi 1974’teki gibi yakalayamazlar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 1998 00:00

Haberin Devamı

Rum Yönetimi Lideri Glafkos Klerides, Türkiye'ye yine meydan okuyarak ‘Türkiye, Kıbrıs’a yine saldırırsa bizi 1974'teki gibi bulmayacak' dedi.

Klerides, önceki gün, Barış Harekatı'nda hayatını kaybeden Rum askerleri için Rum Milli Muhafız Ordusu'nun Margos Dragos Kışlası'nda düzenlenen anma törenine gönderdiği mesajda, ‘Biz savaşçı değil, özgürlüğüne büyük bir tutku ile bağlı barışsever bir halkız. Ulusal onurumuzu ne pahasına olursa olsun korumaya hazırız’ dedi.

Glafkos Klerides, Rum Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Kostas Temusteklous tarafından okunan mesajında, Rum savunmasına da değindi. Yunanistan ile imzalanan Ortak Savunma Anlaşması'ndan sonra Güney Kıbrıs'ın askeri gücünün çok daha arttığını ileri süren Klerides, ‘Bu kez herkes emin olsun ki Türkler yeniden saldırırsa bizi 1974’teki gibi bulmayacak' diye konuştu.

RUSYA KAYGILI

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanlığı Kıbrıs Özel Koordinatörü Vladimir Çizov, Moskova'nın Kıbrıs'taki askeri gerginlikten büyük endişe duyduğunu söyledi. Çizov, dün Klerides ile görüştükten sonra yaptığı açıklamada, Ada'daki gerginliğin S-300 füzelerinden değil, Kıbrıs sorunundaki durgunluk ve geriye gidişten kaynaklandığını öne sürdü. Rus Temsilci, Klerides ile S-300'lerin Güney Kıbrıs'a teslim tarihi ve Ada'ya sevkiyatı konusunu ele aldıklarını da kaydetti. Çizov bugün de KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ile bir araya gelecek.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!