KKTC’ye ‘gözlemci’ statüsü Atina ve Rum Kesimi’ni telaşlandırdı

Güncelleme Tarihi:

KKTC’ye ‘gözlemci’ statüsü Atina ve Rum Kesimi’ni telaşlandırdı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2022 07:00

KKTC'nin Türk Devletleri Teşkilatı 9’uncu Zirvesi’nde, gözlemci üye olarak kabul edilmesi Yunansitan ve Kıbrıs Rum Kesimi'nde tepkiyle karşılandı.

Haberin Devamı

Özbekistan’ın Semerkant kentinde önceki gün yapılan Türk Devletleri Teşkilatı 9’uncu Zirvesi’nde, KKTC’nin gözlemci üye olarak kabul edilmesi Yunanistan ve Kıbrıs Rum Kesimi’nin tepkisine neden oldu.

RUMLAR: İYİ DEĞİL

Kıbrıs Rum Yönetimi Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, Rum Meclisi’nde bir oturumda KKTC’nin gözlemci statüsünün engellenmesi için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyerek “Özbekistan ve Kazakistan’a diplomatik heyet gönderdik. Birliğin tüzüğünde tam üye ya da gözlemci üyelerin uluslararası tanınmış ülkeler ya da uluslararası örgütler olabileceği yazıyordu. Türkiye’nin isteği üzerine tüzükte değişiklik yapmışlar ve uluslararası tanınmışlığı olmayan varlıkların da üyeliğinin önü açılmış. Bizim için iyi bir gelişme değil, Kıbrıslı Türkler de istedikleri eşit egemenlik gibi uluslararası statü elde etmenin kolay olmayacağını anlamalı” dedi.

 

Haberin Devamı

ATİNA’DAN KINAMA

Yunan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Türk yetkililerin, KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatı’na gözlemci olarak kabul edildiğine ilişkin açıklamalarının kınandığı belirtildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!