KKTC Meclisine kadın başkan

Güncelleme Tarihi:

KKTC Meclisine kadın başkan
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2007 13:31

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanlığına, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Güzelyurt Milletvekili Fatma Ekenoğlu yeniden seçildi.

Haberin Devamı

Meclisin bugünkü birleşiminde, Başkanlık Divanı seçimleri yapıldı. Başkanlık için tek aday olan Ekenoğlu, 27 oy alarak, üçüncü kez bu göreve seçildi.
Ekenoğlu, başkan seçilmesinin ardından, milletvekillerine güvenleri için teşekkür etti.

ÖZEL KOMİTELER BELİRLENDİ

Bu arada, başkanlık seçiminden önce, Anayasa, Seçim ve Halkoylaması Yasası, Siyasi Partiler Yasası ile Meclis İç Tüzüğü'nde yapılacak değişikliklerle başkanlık sisteminin görüşülmesi amacıyla oluşturulan 3 özel komitenin üyeleri de onaylandı.

Uyguladıkları boykot nedeniyle meclis çalışmalarına katılmayan Ulusal Birlik Partisi (UBP) ve Demokrat Parti (DP) milletvekillerinin de katıldığı oylama neticesinde oluşturulan komitelerde, CTP'den 3'er, UBP'den 2'şer, DP'den ise 1'er üye görev alacak.

Haberin Devamı

Oylama işleminin ardından başkanlık divanı seçimlerine geçildi. Bu aşamada UBP milletvekilleri salonu terk etti. DP milletvekilleri salonda kaldı, ancak başkanlık seçiminde oy kullanmadı.

KOMİTELERDE KİMLER VAR

Mecliste grubu bulunan 3 parti arasında varılan mutabakatla oluşturulan komitelerden anayasa değişikliklerini görüşecek komitede CTP Milletvekilleri, Genel Sekreter Ömer Kalyoncu, Nazım Beratlı ve Bayram Karaman, UBP Milletvekilleri, Genel Sekreter Nazım Çavuşoğlu ile grup başkan vekillerinden Ahmet Kaşif ile DP Milletvekili ve Genel Sekreter Ertuğrul Hasipoğlu görev alacak.
Yasalar ve iç tüzük komitesinde, CTP Milletvekilleri Özkan Yorgancıoğlu, Okan Dağlı, Mehmet Çağlar, UBP Milletvekilleri grup başkan vekillerinden Hasan Bozer ve İrsen Küçük ile DP Milletvekili Mustafa Arabacıoğlu bulunuyor.
Başkanlık sisteminin tartışılacağı komitede ise CTP Milletvekilleri Mustafa Yektaoğlu, Ali Gulle ve Ali Seylani, UBP Milletvekilleri Türkay Tokel ile Kemal Dürüst ve DP Milletvekili Genel Başkan Serdar Denktaş görev üstlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!