KKTC Kuveyt'te ticaret ofisi açıyor

Güncelleme Tarihi:

KKTC Kuveytte ticaret ofisi açıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2007 15:09

Kuveyt Başbakanı Kuveyt Başbakanı Nasır El Muhammed El Ahmed El Sabah, KKTC'nin ülkesinde ticaret ofisi açacağını bildirdi.

Haberin Devamı

Kuveyt Başbakanı Şeyh Nasır El Muhammed El Ahmed El Sabah, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Kuveyt’te ticaret ofisi açabileceğini açıkladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kendi davetiyle Türkiye’ye gelen Kuveyt Başbakanı Şeyh Nasır’la Başbakanlık Merkez Bina’da bir araya geldi. Başbakan Erdoğan’la Kuveyt Başbakanı arasındaki başa başa ve heyetler arasında gerçekleştirilen görüşmeler yaklaşık 2.5 saat sürdü. Görüşmenin ardından ülkeler arasında ikili anlaşmalar imzalandı.

İmza töreninin ardından Başbakan Erdoğan ile konuk Başbakan ortak basın toplantısı düzenlediler. Başbakan Erdoğan, “dost ve kardeş ülke” olarak adlandırdığı Kuveyt’in Başbakanı Şeyh Nasır’ı Türkiye’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. başa başa ve heyetler arası yapılan görüşmelerin çok verimli geçtiğine değinen Erdoğan, “Kuveyt’le bölgesel ve uluslararası konularda benzer düşünceleri paylaşıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin son zamanlarda Kuveyt’le yakın işbirliği içinde olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, Kuveytli girişimcilerin Türkiye’deki yatırımlar konusunda çok farklı bir konumda olduğunu belirtti.

Kuveyt Başbakanıyla bölgesel ve uluslar arası konuları da görüştüğünü dile getiren Başbakan Erdoğan, bölgede barış ve istikrarın sağlanması için iki ülke arasındaki işbirliğinin önemli olduğunu vurguladı. Başbakan Erdoğan şöyle konuştu:

“Hepsinden öte KKTC’nin Kuveyt’te ticaret ofisi açabileceğine dair bizlere bugün vermiş olduğu müjde. Bu akşam KKTC Cumhurbaşkanı Talat da burada olacak, kendileriyle de görüşmemiz var. Gerek Umman, gerek Katar, gerek Birleşik Arap Emirlikleri’nden sonra Kuveyt’te de böyle bir adımın atılması körfez ülkelerinde bu işin nasıl önemsendiğinin güzel bir göstergesi. Bu vesileyle konuk Başbakan’ın ziyaretinin ilişkilerimize ivme kazandırmasını diliyorum.”

“KKTC İLE İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ”

Kuveyt Başbakanı Şeyh Nasır da Türk heyetiyle çok verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini ifade ederek, Kuveyt ve Türkiye arasındaki işbirliğinin her alanda devam ettiğini söyledi.

Nasır, KKTC ile de işbirliğine hazır olduklarını açıkladı.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan’a “Kardeşim” diye hitap eden Kuveyt Başbakan’ı özellikle hava, ulaşım ve sağlık alanlarında görüşmelerin devam edeceğini söyledi. Körfez ülkelerine de çağrıda bulunan Nasır, “Gelin Türkiye’de siz de varlığınızı gösterin” dedi.

Başbakan Erdoğan, bir soru üzerine İstanbul’da yapılması planlanan “Irak’a Komşu Ülkeler Toplantı”sının önemine de değindi. Toplantıya sadece Irak’a komşu ülkelerin değil yanı sıra Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 5 daimi üyesinin Dışişleri Bakanlarının da katılacağını söyledi. Konuyu Riyad’da yapılan Arap Ligi Zirvesi’nde Talabani’yle görüştüğünü belirten Başbakan Erdoğan, Talabani’nin kendisine Nisan’ın ilk haftası gibi cevap vereceği şeklinde yanıt verdiğini kaydetti ve Talabani’den yanıt beklediğini açıkladı.

Haberin Devamı

“ASKERİ İŞBİRLİĞİNİ TEMENNİ EDİYORUZ”

Bir gazetecinin Kuveyt Başbakanı’na sorduğu yapılması planlanan yatırımların KKTC’yi kapsayıp kapsamadığı şeklindeki soruya konuk Başbakan görüşmelerin iki ülke Başbakanı arasında gerçekleştiğini söyledi. KKTC ile Körfez İşbirliği Konseyi’ne üye tüm ülkeler olarak işbirliğine hazır olduklarını kaydetti. Nasır, Türkiye ile askeri işbirliğine ilişkin temennilerini de Başbakan Erdoğan’a ilettiğini açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!