Kızılhaç: Kuran’a hakaret iddialarını ABD’ye iletmiştik

Güncelleme Tarihi:

Kızılhaç: Kuran’a hakaret iddialarını ABD’ye iletmiştik
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2005 02:08

Uluslararası Kızılhaç Örgütü, Guantanamo’daki Amerikalı personelin Kuran’a saygısızlık ettiğine dair 2002 ve 2003 yıllarında şikayette bulunulduğunu açıkladı.

Kızılhaç sözcüsü Simon Schorno, Guantanamo’da tutuklu terör zanlılarının, ‘Kuran-ı Kerim’e saygısızlık yapıldığına’ dair birkaç kez şikayette bulunduğunu ve Pentagon ile temasa geçen Kızılhaç’ın bu şikayetleri Amerikan yönetimine ilettiğini söyledi.

Schorno, Washington’un şikayetler üzerine gerekli önlemleri aldığını ve bir daha şikayette bulunulmadığını belirtti. Pentagon sözcüsü Bryan Whitman da yapılan araştırma sonucunda, Kuran-ı Kerim’in yanlışlıkla yere düşürülmesi benzeri bilgilere ulaştıklarını ifade etti.

Newsweek Dergisi’nin Guantanamo üssünde Kuran’ın tuvalete atıldığına dair haberi üzerine Afganistan ve Pakistan’daki gösterilerde 16 kişi ölmüştü. Newsweek’in haberini çekmesine rağmen dün cuma namazı sonrasında birçok ülkede ABD karşıtı protesto düzenlendi. Basra’da Kuran olayını protesto etmek için Şiiler, Mukteda Sadr camisine, yere boyanmış ABD ve İsrail bayraklarına basarak girdiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!