Kız çocuklarının zehirlenmesi! Hamaney: Suçlular en ağır şekilde cezalandırılacak

Güncelleme Tarihi:

Kız çocuklarının zehirlenmesi Hamaney: Suçlular en ağır şekilde cezalandırılacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2023 07:00

İran’ın dini lideri Ali Hamaney, katıldığı ağaç dikme töreninde birçok kentte kasım ayından bu yana kız öğrencilerin eğitim gördüğü okullarda yaşanan zehirlenme vakalarına ilişkin sert konuştu.

Haberin Devamı

Yetkililere olayın üzerine ciddiyetle gidilmesi ve faillerin en şiddetli cezaya çarptırılması talimatını veren Hamaney, işin içerisinde örgütsel bir yapının olma ihtimaline işaret etti ve toplumda korkuya neden olan bu suça göz yumulamayacağını belirtti. “Bu büyük ve affedilemez bir cinayettir” diyen dini lider, “Öğrencilerin zehirlendiği ispatlanırsa olayın failleri en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Suç işleyenler için af olmayacak” ifadelerini kullandı.

100 GÜNDE 2 BİN KIZ ZEHİRLENDİ

İran Eğitim ve Öğretim Bakan Yardımcısı Yunus Penahi de 26 Şubat’ta düzenlediği basın toplantısında, öğrencilerin zehirlenmesinin kasıtlı olduğunu değerlendirdiklerini ifade ederek, “Bazı kişilerin başta kız okulları olmak üzere tüm okulların kapatılmasını istediği tespit edildi” demişti. Ülkede 30 Kasım 2022’den bu yana okullardaki toplu zehirlenme vakaları dikkati çekiyor. Kum, Loristan, Tahran, Erdebil, Kirmanşah, Simnan, Mazenderan, Çeharmahal ve Bahtiyari, Elburz ve Rezevi Horasan eyaletlerinde iki bini aşkın öğrencinin zehirlendiği belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!