Kitabının gelirini kurbanlarına verecek

Güncelleme Tarihi:

Kitabının gelirini kurbanlarına verecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 1999 00:00

Haberin Devamı

ABD'de 16 yıl boyunca çeşitli adreslere bombalı mektuplar göndererek dehşet saçan ‘Unabomber’ lakaplı Theodore J. Kaczynski, müebbet hapse mahkum olduktan sonra yazdığı kitabın gelirini kurbanlarının ailelerine vereceğini açıkladı.

‘Truth Versus Lies’ (Yalanlara Karşı Doğru) adıyla yazdığı 548 sayfalık kitapta Kaczynski, kendine göre olayların diğer yanını yansıtıyor ve mahkemeler sırasında kendisini ölümden kurtarmak için ailesi ve avukatlarının gösterdikleri çabaları değerlendiriyor. Yazdığı kitabın gelirini kurbanlarının ailesine vereceğini açıklayan Kaczynski'nin daha başka kitaplar yazmayı planladığı belirtildi.

Context Media adındaki yayın firmasının, gelecek ilkbaharda, Kaczynski ile sürekli mektuplaşan bir hukuk profesörünün yazdığı kitabı yayınlayacağı, Kaczynski'nin kitabının ise sonbaharda piyasaya çıkacağı bildirildi.

Mahkemede suçunu kabul ettiği için idam cezası yerine müebbete mahkum edilen bombacıdan gelecekte yazacağı kitaplarından hiçbir gelir talep etmeyeceği yolunda söz alınmıştı. Teknolojiyi insanın en büyük düşmanı ilan eden Kaczynski, New York Times ve Washington Post gazetelerine gönderdiği bir mektupla, 35 bin kelimelik protestosunu yayınlatmıştı.

Kardeşi David Kaczynski tarafından 1 milyon dolarlık para ödülü için FBI'ya ihbar edilen bombacı gizlendiği yerde kıskıvrak yakalanmıştı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!