Kısırlık tedavisinde mucize yöntem

Güncelleme Tarihi:

Kısırlık tedavisinde mucize yöntem
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2001 00:00


Haberin Devamı

İki anneli bebek yönteminden sonra bilim adamları, menopoza girdiği ya da hastalık yüzünden yumurta üretemeyen kısır anneler için yeni bir yöntem üzerinde çalışıyorlar. Bu metotta donör anneden yumurta alınacak. Donör annenin tüm genetik izleri silindikten sonra kısır annenin hücresi nakledilecek. Yumurta baba adayının spermiyle döllendirilecek. Bebek dünyaya geldiğinde donör annenin değil, kısır kadının özelliklerini taşıyacak.

Yeni teknikle ilgili çalışmalar önceki gün İsviçre'nin Lozan kentinde yapılan Avrupa İnsan Üreme ve Embriyoloji Derneği'nin konferansında açıklandı. Araştırmalar henüz erken safhada ve yıllar alabilir. Cornell Üniversitesi'nden Üreme Sağlığı ve Kısırlık Merkezi profesörlerinden Dr Gianpiero Palermo, bu yöntemin hastalık ya da menopoz yüzünden yumurta üretemeyen kadınlara uygulanabileceğini belirtti.

Beyine mutluluk pili

Bilimadamları ilaçla tedavi edilemeyen depresyon hastalarını beyinlerine sinyal gönderen pil takarak tedavi etmeye hazırlanıyor. Bu tür piller daha önce epilepsi hastalığında kullanılmış ve başarıya ulaşmıştı.

İngiltere'de yapılan Yedinci Dünya Biolojik Zihin Hastalıkları Tedavisi Kongresi'ne katılan bilimadamları son araştırmalarını sundular. Depresyon hastalarının % 20'si tedavi edilemiyor. Şimdi bu hastalar epilepsi hastalarına takılan pille tedavi edilecek.

Saat büyüklüğünde pil insanın göğsüne takılacak bir telle de, beyin kökünden dize uzanan, beyinle, kalp, mide ve akciğerle bağlantı kuran boyundaki sinirlere bağlanacak. Aygıt her 5 dakikada 30 saniye sürecince sinirler aracılığıyla beyne düşük elektrik akımı yollayarak sakinleşmesini sağlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!