Kısaca...

Güncelleme Tarihi:

Kısaca...
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2000 00:00

Haberin Devamı

Bombayla intihar etti: 11 kişi öldü

İŞİNDEN atıldığı için eski patronundan intikam almak isteyen Çinli, çantasına sakladığı bombaları patlatınca, kendisini öldürmekle kalmayıp, 10 kişinin de ölümüne yol açtı. 49 yaşındaki Tang Qibing kendisini işten atan ve aynı zamanda kayınbiraderi olan patronundan intikam almak için öğle yemeğinin yendiği sırada eski çalıştığı fabrikaya giderek üzerindeki bombaları patlattı. Olayda 11 kişi de yaralandı.

Prangalı kadın temyize gidiyor

ABD'de baktığı bebeği tehlikeli bir şekilde sarstığı için 8 yıl hapis cezasına çarptırılan Fügen Gülertekin, adil yargılanmadığını ve suçsuz olduğunu savunarak Ohio Federal Temyiz Mahkemesi'ne başvurdu. Bebek bakımı konusunda yüksek lisans derecesine sahip olan Gülertekin, kusan bebeğin nefes alamaz hale geldiğini ve suni teneffüs yaparak bebeğin hayatını kurtardığını söylüyor. Gülertekin, bir ara ayağındaki güvenlik bandıyla evde göz hapsinde tutulduğu için ‘prangalı kadın’ olarak anılıyor.

Avrupa Konseyi'nden Türkiye'ye kınama

AVRUPA Konseyi, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nda evinden gitmeye zorlanan Kıbrıslı Rum kadına tazminat ödemeye mahkum olan Türkiye'yi 652 bin doları (411 milyar lira) davacıya ödemediği gerekçesiyle kınadı. 1998 yılında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, harekat nedeniyle KKTC'deki evinden göç etmeye zorlandığı gerekçesiyle 652 bin dolar tazminat ödemeye mahkum etmişti. Türkiye ise tazminat ödemeyi reddetmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!