Kısa, kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa, kısa...
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2000 00:00

Haberin Devamı

Rus-Çeçen savaşı kınandı

RUS askerlerinin Çeçenistan'daki operasyonları, dün İstanbul Abide-i Hürriyet Meydanı'nda ‘Bir millet yok ediliyor, siz seyirci mi kalacaksınız?’ mitingiyle kınandı. Mitingte konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna Çeçenistan'da özgürlük ateşinin yükseldiğini belirterek ‘‘Tüm insanlığa, Birleşmiş Milletler yetkilileri sesleniyorum. Onlara Avrupa'nın en büyük kentinin seçilmiş bir belediye başkanı olarak soruyorum. İnsan haklarından söz ediyorsunuz. Çeçenistan'da katledilenlerin insan hakları yok mu? Çeçen halkı tanklar altında ezilirken sizler neredesiniz ? Rusya yöneticilerine sesleniyorum. Çeçenistan'dan çekilmezseniz bu ayıp tüm Rusya'nın yüzünü kaplayacak bir leke olarak kalacaktır’’ dedi. Yaklaşık 8 bin kişinin katıldığı miting İstiklál Marşı ve Çeçen Milli Marşı'nın okunmasıyla başladı, Kafkas ekibi folklor gösterisi yaptı.

Şahinci kız

JAPONYA'da yeni yılın ikinci günü geleneksel şahin gösterisi düzenlendi. Tokyo'daki Hamarikyu bahçesinde düzenlenen gösteride 9 şahinci, kuşlarının becerilerini sergiledi. Gösteride 8 yaşındaki Mikako Hiramatsu ve alacaşahini büyük ilgi topladılar. Yırtıcı kuşları izlemeye yaklaşık 100 kişi geldi.

Schröder: Tank tartışması yersiz

ALMANYA Başbakanı Gerhard Schröder, Türkiye'ye bin adet Leopar II modeli tank satışı ile ilgili tartışmaların yersiz olduğunu söyledi. Almanya'da daha çok politik belgesel programlar yayınlayan Phoenix adlı televizyon kanalında ‘Zeitzeugen’ (Çağın tanıkları) programında, Alman gazeteci Ulrich Wickert'in sorularını yanıtlayan Schröder şöyle konuştu:

‘Herşeyden önce Türkiye, ordusu için geleceğe yönelik uzun vadeli bir plan yapmış. Bu çerçevede modernizasyon çalışmaları yapıyor. Yeni tanklar da bu plan kapsamına dahil. Ama Türkiye, henüz bize, yani Almanya’ya 1000 adet tank için sipariş vermiş değil. Şimdi sanki satış gerçekleşmiş gibi yapılan tartışmaları yersiz buluyorum.'

Skandal Kohl'ün halefine de bulaştı

ALMANYA eski Başbakanı Helmut Kohl'ün siyasi hayatına gölge düşüren bağış skandalı, Kohl'ün halefi Hıristiyan Demokratların (CDU) Başkanı Wolfgang Schaeuble'nin koltuğunu da sarsmaya başladı. Sosyal Demokratlar, Schaueble'nin de bu partiye yasadışı bağıştan haberdar olduğunu iddia ettiler. İddialara göre Kohl, 1997 yılında CDU'ya 1.1 milyon marklık nakit para sağladığında Wolfgang Schaeuble de parti lideriydi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!