Kısa, kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa, kısa...
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 1999 00:00

Haberin Devamı

Andreotti beraat etti

İtalya'da 7 kez başbakanlık yapan daimi senatör Guilio Andreotti, mafyayla işbirliği yaptığı iddiasıyla hakkında 15 yıl hapis istenen davadan beraat etti.

İtalyan gazeteci Mino Pecorelli'yi öldürtme iddiasıyla da 5 kişiyle birlikte ömür boyu hapis istemiyle yargılanan ve Perugia Ağır Ceza Mahkemesi tarafından geçen ay beraat eden Andreotti, mafyayla işbirliği yaptığı iddiasıyla yargılandığı Palermo mahkemesinde görülen davada da beraat etti. Andreotti, mahkeme kararından sonra yaptığı ilk açıklamada, karardan memnuniyet duyduğunu ve bunun yıllardır beklediği bir karar olduğunu belirtti.

Hakkında birçok iddia ortaya atılan 80 yaşındaki Andreotti'nin hakkındaki davalarda, 4 yıl içinde yapılan 250 duruşmada 350 şahit dinlendi.

Paraşütü açılmayınca öldü

ABD'nin California eyaletindeki doğal güzellikleriyle ünlü Yosemite Ulusal Parkı'nda korkunç bir olay yaşandı.

Yosemite Parkı'nda paraşüt sporunun yasak olmasını protesto eden 60 yaşındaki Bayan Jan Davis, El Capitan tepesinden atladıktan sonra, paraşütünün açılmaması sonucu yere çakılarak feci şekilde öldü. Davis ve dört diğer amatör paraşütçü, özellikle 9 haziranda yaşanan bir boğulma olayını protesto ediyorlardı. O gün, El Capitan'dan başarıyla atlayan bir paraşütçü kendisini yakalamak için bekleyen polis memurlarından kaçmaya çalışırken nehirde boğularak ölmüştü.

Davis'ten önce 900 metreyi aşan El Capitan'dan dört paraşütçü başarıyla atladı. Davis'in ise paraşütü açılmadı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!