Kirli eller

Güncelleme Tarihi:

Kirli eller
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2010 00:00

İtalya Başbakanı Berlusconi’ye ait bir dergi, muhalefet lideri ve eski “Temiz Eller” savcısı Di Pietro’nun Bulgar mafyasıyla bağlantılı olduğunu iddia ederken, bu ülkedeki Türklerin lideri Ahmet Doğan ile çekilmiş fotoğrafını yayınladı.

İTALYA’da yerel seçimlere iki gün kala, Başbakan Silvio Berlusconi en ciddi rakiplerinden birini, kendisine karşı kullanılan “mafya” silahıyla vurdu. Berlusconi ailesine ait Panorama Dergisi, muhalefetteki Değerler Partisi lideri “Temiz Eller” operasyonunun mimarı eski savcı Antonio Di Pietro’nun 8 yıl önce Varna’daki Gand Hotel restoranında çekilen bir fotoğrafını yayınladı.

Kapak haberinde, “Di Pietro, Bulgar mafya babaları ve teröristlerle birlikteydi” başlığı kullanıldı. 19 Ağustos 2002 tarihli fotoğrafta, Di Pietro’nun yanısıra, 7 Mart 2003’te öldürülen Bulgar mafya babası İlia Pavlov, Bulgaristan Türklerinin liderlerinden Ahmet Doğan ve Doğan’ın sağ kolu olarak gösterilen İvan Slavkov aynı masada.

Amaç muhalefeti yıpratmak mı
/images/100/0x0/55ea41b5f018fbb8f87451ac

İtalyan dergisi, Doğan’ın “terörist olarak 10 yıl hapse mahkum olduğunu” ve Slankov’un da uyuşturucu ve beyaz kadın ticareti yüzünden birkaç kez cezaevine girdiğini öne sürdü. Haberde, Bulgar devletine karşı terör eylemleri planlayan Doğan’ın en büyük eyleminin 9 Mart 1985’te Bunova garına yaptığı ve 7 kişinin öldüğü bombalı saldırı olduğu iddia edildi.
Di Pietro, “Seçim öncesi Berlusconi beni yıpratmak istiyor. Ama o fotoğrafta ters bir şey yok. Ahmet Doğan Türklerin temsilcisidir. Asimilasyona direnen bir önderdir. Dava açacağım” dedi.

Jivkov’a direndi

Ahmet Doğan, Todor Jivkov döneminde Bulgar devletinin ülkedeki Türklere karşı uyguladığı asimilasyon politikasına karşı çıkmıştı. Komünist rejime direnen Hak ve Özgürlükler Hareketi’nin (HÖH) kurucusu olan Doğan, 1987’de tutuklandıktan sonra Berlin Duvarı’nın yıkılışıyla serbest kalıp Bulgaristan’da iktidara kadar yükselmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!