Kırım Tatar Meclisi liderleri Putin’e dava açıyor

Güncelleme Tarihi:

Kırım Tatar Meclisi liderleri Putin’e dava açıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2017 00:50

25 Ekim tarihinde Türkiye’nin girişimiyle Rusya lideri Vladimir Putin tarafından cezaları affedilen ve uçakla Türkiye’ye gönderilen Kırım Tatar Meclisi liderlerinden Ahmet Çiğgöz ile İlmi Ömer, Kırım’a geri dönebilmek için Kremlin’e dava açtı.

Haberin Devamı

Tatar Meclisi liderlerinin avukatları Rusya’nın başkenti Moskova’ya gelerek mahalli mahkemeye gereken başvuruları yapacaklarını açıkladı.

AF KARARI İÇİN

Avukatlar, “Ahmet Çiğgöz ile İlmi Ömer kendilerini suç işlemiş saymadı. Kırım’da görülen davada suçlu bulunmuşlardı. Ardından geçtiğimiz 25 Ekim günü ansızın Putin tarafından af kararnamesi imzalandı. Ahmet Çiğgöz ile İlmi Ömer elbette vatanları Kırım’da yaşamak istediği için oraya dönmek istiyor. Ancak ellerinde yasal olarak serbest bırakıldıklarının gösteren bir belge bile yok. Bu gizli affın deşifre edilmesini talep edeceğiz” dedi.

Ahmet Çiğgöz ile İlmi Ömer, Kırım’ın Rusya tarafından ilhak edilmesinden önce 26 Şubat 2014 tarihinde yarımadanın başkenti Simferopol’de protesto gösterileri organize ettikleri gerekçesiyle 2016 yılında mahkûm edilmişti. Çiğgöz 8, Ömer 2 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!