Kimse Hillary’den daha uygun değil

Güncelleme Tarihi:

Kimse Hillary’den daha uygun değil
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2016 19:51

Başkan Barack Obama, Demokrat Parti kurultayındaki konuşmasıyla Amerikalılardan Hillary için oy istedi ve “Şimdiye kadar ABD başkanı olmak için Hillary Clinton’dan daha donanımlı hiçbir erkek ya da kadın olmadı, ne ben ne de Bill (Clinton)” dedi.

Haberin Devamı

KONUŞURKEN salonda halen “Dört yıl daha” diye bağıranlar vardı. Philadelphia’daki kongreye sırf onun konuşmasını dinlemek için bile gelenler oldu. Ve bitirdiğinde, kürsüden salondakileri selamlarken o da bu kalabalığı özleyeceğini fazlasıyla belli etti. Ancak ABD Başkanı Barack Obama, salı gecesi kasımdaki seçimlerde Hillary Clinton’ı başkan adayı olarak belirleyen Demokrat Parti Kongresi’ne Hillary’ye kefil olmak için gelmişti. O yüzden de çıktı. Ve “Şimdiye kadar ABD başkanı olmak için Hillary Clinton’dan daha donanımlı hiçbir erkek ya da kadın olmadı, ne ben ne de Bill (Clinton)” diyerek Amerikalılardan Hillary için oy istedi. Konuşmasını tamamladıktan sonra da Hillary’yle beraber sahneden insanları selamladı.

TRUMP DEĞERLERE TEHDİT

Clinton’ın Başkan Yardımcısı adayı Virginia Senatörü Tom Kaine ve Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın da konuştuğu, kurultayın çarşamba günkü oturumunda Obama sadece Hillary için destek istemekle kalmadı. Şimdiye kadar Cumhuriyetçi aday Donald Trump’ı eleştiren en agresif konuşmasını da gerçekleştirdi. Trump’ı “Amerikan değerlerine bir tehdit” olarak tanımladı Obama. “O yüzden de değerlerimizi tehdit eden kim olursa olsun, ister faşist ya da komünist ya da cihatçı ya da yerli demagog, her zaman başarısızlığa uğrayacaktır” dedi.

Haberin Devamı

BENİM YOLUMDAN GEÇİRİN

2008’de başkan seçildiği kampanyada kullandığı slogan, “Evet, yapabiliriz” dövizleriyle süslenen salonda Obama’nın Hillary’ye kefil olduğu anlar ise gecenin en can alıcı kısmıydı. “Sizden, benim için yaptığınızı Hillary Clinton için de yapmanızı istiyorum. Beni taşıdığınız yoldan onu da geçirmenizi istiyorum” dedi. Bu sırada oturduğu koltuktan ayağa kalkan, eski başkan, Hillary Clinton’ın eşi Bill Clinton da Obama’ya selam gönderdi.
Başkan Barack Obama, salonda bulunan, Clinton’la çok sert bir kampanya dönemi geçiren Vermont Senatörü Bernie Sanders’a da mesaj yollamayı unutmadı. Herkesin bu seçime Sanders destekçileri gibi ateşli biçimde katılım göstermesi gerektiğini söyledi.

Kimse Hillary’den daha uygun değil

Haberin Devamı

Tolga TANIŞ Philadelphia’daki kurultayı izledi

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!