Kıbrıs'ta liderler maratonun ikinci gününde

Güncelleme Tarihi:

Kıbrısta liderler maratonun ikinci gününde
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2010 11:25

Kıbrıslı liderler bugün yoğunlaştırılmış görüşmelerin ikincisini yapıyor. Talat dün görüşme sonrası yaptığı açıklamada 'boşuna zaman harcamadık" derken, Hristofyas, "henüz az konuda anlaşma sağladık" dedi.

Haberin Devamı

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, dün başlayan ilk tur  yoğunlaştırılmış görüşmelerin ikincisi, toplamda ise 62. görüşme için Lefkoşa ara  bölgede bir araya geldi.

BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Taye Brook Zerihoun'un Lefkoşa ara bölgedeki ikametgahında buluşan liderler ve heyetleri, dün ele almaya başladıkları "Yönetim ve Güç Paylaşımı" konusu üzerindeki görüşmeleri tam gün sürdürecek.

Dün 9 saat görüşen liderler, "Yönetim ve Güç Paylaşımı" başlığına yoğunlaşmış ve bu başlık üzerindeki farlılıklarıyla ilgili görüşlerini paylaşmış, Rum tarafı bu başlığa ilişkin bazı görüşlerini Kıbrıs Türk tarafına sunmuştu.

RUM TARAFI GÖRÜŞLERİNİ YAZILI SUNACAK

Kıbrıs Rum tarafının dün sözlü olarak ilettiği bazı görüşlerini, bugünkü görüşmede yazılı olarak sunması bekleniyor.

Haberin Devamı

Görüşmeye, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer ve BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Taye Brook Zerihoun'un da katılıyor.

TALAT: BOŞUNA ZAMAN HARCAMADIK

KTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, dünkü yoğunlaştırılmış görüşmelerde, “Yönetim ve Güç Paylaşımı” başlığına  yoğunlaştıklarını ve Rum tarafının bu konudaki bazı görüşlerini kendileriyle paylaştığını belirterek, “Boşuna zaman harcamadık” dedi.

HRİSTOFYAS: SERBEST MÜZAKERE GERÇEKLEŞTİRDİK

Kıbrıs Rum yönetimi lideri Hristofyas, dünkü görüşme sonrası yaptığı yazılı açıklamada henüz az konuda görüş birliği sağlandığını vurguladı.

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'la yoğunlaştırılmış müzakereler çerçevesindeki görüşmesinden sonra  makamında yaptığı açıklamada, “bugünkü görüşmede Yönetim ve Güç Paylaşımı  başlığına ilişkin, hiçbir belgeyi temel almadan, serbest müzakere gerçekleştirdiklerini” söylemişti.

GÖRÜŞMELERİN İLK TURU YARIN TAMAMLANACAK

Yoğunlaştırılmış görüşmelerin ilk turu yarın tamamlanacak. Bu arada dün olduğu gibi bugün de gazeteciler, görüşmenin yapıldığı mekana alınırken BM Barış Gücü (UNFICYP) askerleri tarafından aramadan geçirildi.

Gazeteciler için, görüşme binasından oldukça uzakta bir platform kuruldu. Daha önce BM Kıbrıs Özel Temsilcisinin evinde yapılan görüşmelerde, bahçe  duvarı içine alınan gazetecilere, bu kez, duvar dışından ve oldukça uzaktan  görüntü almalarına imkan verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!