Kıbrıs gemisi yandı 673 kişi kurtarıldı

Güncelleme Tarihi:

Kıbrıs gemisi yandı 673 kişi kurtarıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 1997 00:00

Haberin Devamı

Kıbrıs bandıralı bir yolcu gemisi dün Limasol açıklarında yanarak batmaya terk edildi. Dehşet saatlerinin yaşandığı gemide bulunan 487 yolcu ve 186 kişilik mürettebat kurtarıldı.

Rum Televizyonu'nun haberine göre, Mısır'ın Port Said Limanı'ndan Limasol'a turist taşıyan Romantica adlı turist gemisinde, dün sabah yangın çıktı. Yangının nedeni belirlenemedi. Aralarında 220 Rus, 120 İngiliz, 34 Macar, 22 Danimarkalı, 18 Alman, 6 Kıbrıslı, 1 Polonyalı ve 1 Norveçli turistin de bulunduğu gemide yangının kontrolden çıkmasıyla panik başladı. Geminin batmaya başlaması paniği daha da artırdı.

Yangına ilk müdahaleyi, Kıbrıs'taki İngiliz üsleri ve Rum itfaiyesi yaptı. Kurtarma çalışmalarına bölgede bulunan bir İngiliz savaş gemisi ile üslerdeki savaş helikopterleri de katıldı. Yolcular ve mürettebat, Princessa Victoria adlı yolcu gemisiyle Limasol Limanı'na getirildi.

Yolcuların tahliyesinden sonra mürettabattan 4 kişinin, Rum sahil güvenlik botlarıyla birlikte yangını söndürme çabaları da fayda etmedi ve gemi kaderine terk edildi. Çevreye alevler saçarak yanmaya devam eden gemi bir batmaya terk edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!