Kenya’da uykusuz gece

Güncelleme Tarihi:

Kenya’da uykusuz gece
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2008 00:00

Kenya, Türkiye’den bir saat ileride ama, onlar Amerika saatiyle yaşıyor. Çünkü baba tarafından Kenyalı Barack Obama için seçim nöbetindeler.

Haberin Devamı

Kenya halkı bu sabaha kadar TV’den seçim yayınını izleyecek şekilde organize oldu. Başta babaanne Obama, Kogelo köyündeki akrabalar zafer kutlaması için hazırlık yaptılar. Obama’nın başkanlığı şerefine kesilecek boğa günler öncesinden hazır.



32 MİLYON nüfuslu Kenya’da tam bir Obamamania hüküm sürüyor. Kenya’ya ayak bastığımız andan itibaren, Demokrat Parti’nin ABD Başkan adayı Barack Obama’nın zaferini kutlama hazırlıklarına tanık olduk.

Kenyatta Havaalanı’nda tanıştığım Reliance Travel Solutions Seyahat Acentası’nın sahibi Bernard Awino, yakasındaki Obama kokartını gösterirken "O benim amcam. Tüm Kenyalılar onun kazanması için dua ediyoruz. Babaannesi Mama Sarah Anyango Obama, senatörün Kenya’daki köyü Kogelo’da Kenyalı akrabaları topladı. Zaferi burada kutlayacağız ama şu anda gazetecilerin köye gelmesini güvenlik nedeniyle önlüyoruz. Ailenin sözcülüğünü de iki yıldır yürüttüğü kampanyada yorgun düşen Mama’yı dinlendirmek için Obama’nın üvey kızkardeşi Auma Obama yüklendi" diye konuştu.

Kenya’da sokaklar Obama’nın resimleriyle donatılmış. Kenya gazetelerinin hemen hemen hepsi Obama’ya öcgü manşetleriyle çıkıyor. Kenya’nın başkenti Nairobi’ye 500 km uzaklıktaki Kogelo köyünde mazbut bir hayat yaşayan büyükannenin, eğitim görmemiş olmasına rağmen torunu için Kenya’da yürüttüğü kampanya takdire değer. CNN, BBC, El Cezire başta olmak üzere en büyük basın kuruluşlarını Kogelo’ya çeken Mama Sarah Anyango Obama’nın, Demokrat başkan adayının mütevazı bir karaktere sahip olmasında büyük rol oynadığı söyleniyor.

Kogelo’da toplanan ailenin sözcülüğünü yapan Obama’nın üvey kızkardeşi Auma Obama, Almanya’da Heidelberg Üniversitesi’ni bitirdikten sonra İngiliz Ian Manners ile evlenerek İngiltere’ye yerleşmişti.

Üç hafta önce Mama’nın en küçük torunu George Onyango Obama, Cumhuriyetçi yazar Dr. Jerome Corsi’yi Naoirobi’deki kiralık evinde misafir etmişti. Bazı gazeteler, George Onyango Obama’nın "Beni terk ettiği için onunla akraba olmaktan utanıyorum" diye konuştuğunu söylemişlerdi. Obama aleyhinde kitaplar yazan Dr. Jerome Corsi, Kenya Muhaceret Bürosu tarafından sınırdışı edilmişti.

Kenya geçmişinin kısa hikáyesi

OBAMA’nın kendisiyle aynı adı taşıyan Kenyalı babası Hawaii’de üniversite öğrenimi görürken, Ann Dunham ile tanışıp kısa bir evlilik yapmış ve Obama dünyaya gelmişti. Evlilik kısa sürdü baba Obama, Kenya’ya döndü ve 1982’de orada trafik kazasında öldü. Obama’nın annesinin ikinci evliliği nedeniyle bir süre Endonezya’da yaşadı. Obama’nın annesi 1995 yılında kansere yenik düştü. Obama 1987 yılında ilk defa Kenya’yı ziyaret ettiğinde 20 yaşlarındaydı ve Kogelo köyünde babaannesi Sarah Onyango Obama’nın (86) evinde iki hafta geçirirken pazarda sebze satan babaannesine yardım etmiş hatta onun için sırtında lahana taşımıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!