Kendi cenazesine bile geç kaldı

Güncelleme Tarihi:

Kendi cenazesine bile geç kaldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2011 00:00

Geçen çarşamba günü 79 yaşında kalp yetmezliğinden hayata veda eden iki Oscar ödüllü İngiltere doğumlu ABD’li sinema yıldızı Elizabeth Taylor, önceki gün, adının aşk dedikodularına karıştığı en yakın arkadaşlarından pop yıldızı Michael Jackson’ın gömülü olduğu mezarlıkta toprağa verildi.

Haberin Devamı

Gecikme vasiyetiydi

Los Angeles’taki Forest Lawn Memorial Park’ta basın mensuplarının akın ettiği törende görüntü alınmasına izin verilmedi. 50’ye yakın aile üyesinin katıldığı tören, aktrisin isteği üzerine 15 dakika geç başlatıldı. Ünlü oyuncunun halkla ilişkiler temsilcisi, “Elizabeth Taylor, cenaze töreninin duyurulan saatten en az 15 dakika geç başlatılmasını ve ‘Kendi cenazesine bile geç kaldı’ şeklinde bir açıklama yapılmasını vasiyet etmişti” dedi. 1950’li yıllarda Yahudi dinine geçen aktrisin bir saat süren cenaze törenini haham yönetti. Sekiz kez evlenen onlarca filmde yer alan Taylor, 20’nci yüzyılda Hollywood sinemasının altın çağının son büyük oyuncularındandı.

/images/100/0x0/55ea55b3f018fbb8f8793008


Sonsuza dek yan yana

Elizabeth Taylor’un yaşamına tanık olanlar, ünlü oyuncunun Michael Jackson ile büyük bir aşk yaşadığını ve ölümünden sonra hiç kendine gelemediğini belirtti. İkilinin ilişkisi, 80’li yıllarda başlamış. Taylor’ın iki kez evlenip boşandığı Richard Burton’ın yanına gömülmesi beklenirken, efsane aktris, Jackson’la aynı mezarlıkta toprağa verildi.

Taylor’ın mezarında melek

Cenaze töreninde aktör Colin Farrell, Gerard Manley Hopkins’in “The Leaden Echo ve The Golden Echo” adlı şiirini okudu. Aktris, Büyük Mozole’de, üzerinde mermerden yapılma bir Michelangelo eserinden esinlenen bir meleğin yükseldiği mezara gömüldü.

Dean’in sırrını anlatmış

TAYLOR’ın sinemanın efsanevi yıldızlarından James Dean’le ilgili sırrı ölümünden sonra ortaya çıktı. Aktris, ABD’li gazeteci Kevin Sessums’e 1997’de verdiği röportajda “James Dean bana 11 yaşındayken tacize uğradığını itiraf etmişti” demiş. Gazeteci röportajdaki sırrı aktrisin ölümünden sonra açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!