Kazandık Diren!

Güncelleme Tarihi:

Kazandık Diren
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2014 22:18

ULUSLARARASI değişim öğrencisi olarak gittiği ABD’nin Montana eyaletinin Missoula kentinde öldürülen Diren Dede (17) davasında, önceki gün karar aşamasına gelindi.

Haberin Devamı

Evinin garajına giren Dede’yi pompalı tüfekle başından vuran Markus Kaarma (29) ifadesinde, daha önce evinin soyulduğunu, can güvenliğinden endişe ettiği için tüfeğini ateşlediğini söylemişti. Fakat komşuları Kaarma ve kız arkadaşının, hırsızları kendi başlarına yakalamak istediklerini, garaj kapısını da ‘tuzak kurmak’ için açık bıraktıklarını savunmuştu.

4’ÜNCÜ ATIŞ KASTEN

Jüri, pompalı tüfekle 3 el ateş eden Kaarma’nın, yaralı halde ‘Ateş etme’ diyen Dede’yi 4’üncü kez başından ‘kasten öldürmek’ amaçlı vurduğu sonucuna ulaştı. Evini ve ailesini korumak için silah kullanma hakkı olsa da Kaarma’nın ‘suçlu’ olduğu belirtildi.

CEZASI ŞUBATA KALDI

Kararın ardından, mahkeme salonunda sevinç çığlıklarıyla hıçkırıklar birbirine karıştı. Diren’in annesi Gülçin Dede, “Kazandık Diren” diye ağlarken, baba Celal Dede, “Herkes hak ettiği cezayı almalı” dedi. Mahkeme, cezayı şubat ayında belirleyecek. Kaarma’nın en az 10 yıl hapis cezası alması bekleniyor.

Haberin Devamı

Almanya’nın Hamburg kentinde yaşayan Türk asıllı Diren Dede’nin yakınları, genci “Çok uyumlu birisiydi, maddi sorunu da yok” diye anlatmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!