Katliam gecesini televizyonda anlattılar

Güncelleme Tarihi:

Katliam gecesini televizyonda anlattılar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2017 13:02

İstanbul’da Reina’ya yönelik terörist saldırıya, o gece orada bulunan Viyanalı üniversite öğrencileri Tanju Köse ile Mergin Shabani de tanık oldu. Tanju Köse, “Hayatımın en kötü gecesiydi” dedi.

Haberin Devamı

AVUSTURYA Televizyonu ORF’e konuşan iki genç, yılbaşı gecesinin bugüne kadar yaşadıkları en korkunç gece olduğunu söyledi. İki genç saldırıda Amerikalı bir arkadaşlarının bacağından yaralandığını, kendilerinin şans eseri hayatta kaldıklarını belirttiler. Tanju Köse ile Mergim Shabani, saldırının ertesi günü İstanbul’daki Avusturya Başkonsolosluğuna başvurdu ve aynı gün öğleden sonra Avusturya Dışişleri Bakanlığı’nın girişimiyle uçakla Viyana’ya getirildi. ORF’ye konuşan gençlerden Tanju Köse, “Hayatımın en kötü gecesiydi. Her şey çok hızlı oldu. Kendimi yere attım. Arkadaşlarımı aradım. Ateş hattından kaçarken arkamdan ateş edildiğini sanıyorum” dedi.

KURŞUN YAĞIYORDU

Servus TV programına da konuşan Mergim Shabani, ateş hattından nasıl kaçtığını şöyle anlattı:
“Saldırı başladığında Amerikalı arkadaşımla sohbet ediyordum. İnsanların kendini yere attığını görünce, içgüdüsel olarak ben de kendimi yere attım. Amerikalı arkadaşım bacağından vuruldu. Saldırgan makineli tüfekle tarıyordu. Kurşun isabet alan bardak ve masa parçaları havada uçuşuyordu. Karşı tarafta bir bank gördüm. Bankı siper almak için sürünerek oraya gittim. Bacağından vurulmuş bir kadın acı içinde bağırıyordu. Bunun basit bir silahlı kavga değil, terör saldırısı olduğunu hemen anladık. Polisler gelinceye kadar bankın arkasında saklandım. Polisler gelince, onların talimatına uyarak, hiç sağıma soluma bakmadan çıktım. Çünkü etrafta gördüğüm manzarayla hayatımın travma içinde geçmesine izin vermek istemedim. Zaten teröristlerin isteği de bu. Buna müsaade etmedim. Edersek, onlar hedefine ulaşır. Kulüpten çıkarken, öteki arkadaşlarımın da yaşadıklarını görünce, çok rahatladım. Bir tek Amerikalı arkadaşım bacağından yaralandı. Ama onun da durumu şimdi iyi.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!