Karikatüre balta Hillary’ye bomba

Güncelleme Tarihi:

Karikatüre balta Hillary’ye bomba
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2010 00:00

İslam aleminin tepkisini çeken Danimarkalı karikatüristi evinde baltayla öldürmeye çalışan Somalili’nin, beş ay önce de ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’a suikast planladığı şüphesiyle Kenya’da gözaltına alındığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

 

SALDIRI SONRASI İLK GÖRÜNTÜLER 

 

WESTERGAARD PİŞMAN OLMADIĞINI SÖYLEMİŞTİ

 

PROBLEM KARİKATÜRCÜ

 

YENİ KRİZ KAPIDA

 

KARİKATÜR OPERASYONU  

DANİMARKA’nın Politiken Gazetesi, Hz. Muhammed karikatürleriyle İslam aleminin tepkisini çeken Kurt Westergaard’ı evinde öldürmeye çalışan 28 yaşındaki Somalili’nin, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’a suikast planladığını bildirdi. Habere göre, kimliği açıklanmayan saldırgan, geçen yaz 11 günlük bir Afrika turu yapan Clinton’a Kenya’da bombalı suikast planladığı şüphesiyle dört kişiyle birlikte yakalandı. Hedefler, Nairobi’deki bir otobüs durağı ve iki oteldi.Yeterli delil bulunamayınca tutuksuz yargılanmak üzere geçen eylülde serbest bırakılan saldırgan hemen Danimarka’ya döndü. Danimarka gizli servisi PET de saldırganın terör örgütleriyle bağlantısını biliyordu.
Aşırı sağcı Danimarka Halk Partisi zanlının ülkeye girişine neden izin verildiği ve ülkede ne kadar süredir kaldığı konusunda resmi açıklama yapılmasını istedi.
Vizeleri nasıl alıyorlar
ABD ve AB’nin, Ortadoğulu Müslümanlara vize verirken kılı kırk yardığını hatırlatan uzmanlar, son terör girişimlerinin ardından Orta Afrikalıların da “kara listeye” girdiğini vurguluyorlar. Bu saldırganlara, terör örgütleriyle bilinen ilişkilerine rağmen neden vize verildiği ise hâlâ muamma.
Amsterdam-Detroit seferini yapan uçağı düşürmeye kalkan Nijeryalı’nın ABD vizesi de, babasının ihbarına rağmen iptal edilmemişti.

Haberin Devamı

Fındıkkıran Hillary ve tirbuşon BillHürriyet

ABD’de ‘Hillary Clinton fındık kıracağı’ ve ‘Bill Clinton tirbuşonu’ internet üzerinden 29’ar dolara satışa sunuldu. “Yılın siyasi hediyesi” denen fındık kıracağının paketinde, “Dışişleri Bakanımıza bulaşmayın. En çetin cevizleri o kırar. Baldırları paslanmaz çelikten” yazıyor. Tirbuşonun sloganları ise şöyle: “Mantarınızı kim patlatsın istersiniz? Şarapseverler için yeni bir ‘action figure.’ Ama dikkat, ‘pinot kıskançlığına’ neden olabilir.”

Haberin Devamı

Bağışta Clinton farkı

Hillary Clinton, Şangay’daki Expo 2010 fuarında bir ABD pavyonunun kurulması için 61 milyon dolar bağışı bizzat topladı. Yeni bir yasa, pavyonu hazinenin finanse etmesini yasaklamıştı. Başkanlık kampanyası için de milyonlarca dolar toplayan Hillary için “bağış uzmanı” deniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!