Kardeş sevgisi mi, takım ruhu mu

Güncelleme Tarihi:

Kardeş sevgisi mi, takım ruhu mu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2001 02:07

Formula 1'de Alman Ferrari pilotu Michael Schumacher ile Ferrari takımı, sezonun tamamlanmasına daha dört hafta kala Macaristan Grand Prix'ini kazanıp şampiyonluğunu ilan edince, gözler ikincilik mücadelesine çevrildi.

Kalan dört yarışta, şampiyon Michael Schumacher'in, şu anda genel klasmanda dördüncü sırada olan kardeşi Ralf Schumacher'e ikinciliği yakalaması için yardım edip etmeyeceği konusu gündeme geldi. Yarış çevreleri, Michael Schumacher'in kardeşi Ralf'a yardım edebileceği iddiasını ortaya attılar. Ancak Michael Schumacher, kardeşinin değil, Ferrari takımından arkadaşı Brezilyalı Rubens Barrichello'nun ikinciliği için çaba göstereceğini açıkladı. Övgüler yağdırdığı Barrichello'ya yardım sözü veren Michael Schumacher, şu görüşleri öne sürdü:

‘‘Ben geldiğim yeri, süper bir takım çalışmasına borçluyum. Birinciliğimde takım arkadaşım Rubens'in çok büyük rolü oldu. Ona ancak ikinciliği yakalamasına yardım ederek, borcumu ödeyebilirim. Zaten takım olmak da bunu gerektiriyor. Rubens, takımın en önemli elemanı. Onun takıma katılmasıyla gelen şampiyonluklar, tesadüf değil.’’

Barrichello da yaptığı açıklamada, başarıda kendisinin de payı bulunmasından gurur duyduğunu söyledi Barrichello, ‘‘takıma katılmamdan sonra gelen şampiyonluklar kesinlikle tesadüfi değil. Ben bundan gurur duyuyorum. Takım da Schumacher de hak etti’’ diye konuştu.

YARDIM MELEKLERİ

David Coulthard'ın kazandığı Avusturya yarışı sırasında Barrichello, yol vererek Schumacher'in ikinciliği almasını sağlamıştı.

Michael Schumacher de zaman zaman takım arkadaşlarına yaptığı yardımlarla hatırlanıyor. 1999 yılında Malezya'da Schumacher, önce liderliği almış, ardından Eddie Irvine'e yol vermişti.

Bu durumda, ikinciliğin en büyük adayı Coulthard, hem Michael Schumacher'i, hem de Barrichello'yu kollamak durumunda. Ayrıca, ikinciliği kovalayan bir başka zorlu rakip Ralf Schumacher de onların hata yapmasını bekleyecek.

Coulthard ise sarfettiği sözlerle yarışma isteğinin kalmadığını ortaya koydu. Coulthard, ‘‘benim için artık, ikincilik, üçüncülük ya da dördüncülük fark etmez. Önemli olan, yarışlarda ortaya koyduğum performans’’ dedi.

Formula 1'de Macaristan Grand Prix'inden sonra ilk beş.

1. M Schumacher (Ferrari) 94 puan

2. Coulthard (McLaren Mercedes) 51 puan

3. Barrichello (Ferrari) 46 puan

4. R Schumacher (Williams BMW) 44 puan

5. Hakkinen (McLaren Mercedes) 21 puan
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!