Karadayı'ya en yüksek madalya

Güncelleme Tarihi:

Karadayıya en yüksek madalya
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 1998 00:00

Haberin Devamı

ABD Genelkurmay Başkanı Henry Shelton, dün Pentagon'da 19 pare top atışı ve askeri törenle karşılanan Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı'ya üstün liyakat madalyası taktı.

Yabancı genelkurmay başkanlarına takılan bu en yüksek nişanın veriliş gerekçesi, ABD Savunma Bakanı William Cohen'in imzasıyla şöyle açıklandı:

‘Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, 30 Ağustos 1994-15 Temmuz 1998 tarihleri arasında, olağanüstü hizmetleriyle büyük bir saygınlık kazanmıştır. Karadayı’nın bu dönem içindeki örnek liderliği ve yorulmak bilmeyen çabaları, modern dünyanın en önemli stratejik bölgelerinden birinde, istikrarın korunmasında büyük rol oynamıştır. NATO'nun barış için ortaklık çabaları ve eski Yugoslavya'da olduğu gibi, uluslararası barışı koruma çabalarında, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin liderlik rolüne katkıda bulunan Karadayı, Türk ordusunda çok etkili bir insan hakları eğitim programı uygulamıştır. Karadayı'nın Mustafa Kemal Atatürk ilkelerine kararlı bağlılığı sonucu, Türk Silahlı kuvvetleri, Türk halkı nezdindeki büyük itibarını en üst düzeye çğıkarmıştır.'

Karadayı, Pentagon'da düzenlenen karşılama ve madalya töreninden sonra, Genelkurmay Başkanı Shelton, Savunma Bakanı Cohen ve öteki yetkililerle görüşmek üzere Pentagon'a girdi ve tüm gününü orada geçirdi. Karadayı dün ayrıca, Beyaz Saray'a giderek, Ulusal Güvenlik direktörü, Sandy Berger ile görüştü.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!