Karabağ’da 6 Rus askeri hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Karabağ’da 6 Rus askeri hayatını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2023 22:31

Azerbaycan Başsavcılığı, dün Karabağ’da görev yapan Rus Barış Gücü birliğine ait araca açılan ateş sonucu 6 Rus askerin hayatını kaybettiğini açıkladı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı telefon görüşmesinde Karabağ’da ölen Rus askerler için taziyelerini iletti.

Haberin Devamı

Karabağ’da dün Rus Barış Gücü askerlerine ait aracına açılan ateş ile ilgili Azerbaycan Başsavcılığı açıklama yaptı. Başsavcılık, Terter ilinin Cantayag köyü civarında Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerine bağlı bir grup askeri personel tarafından, arazinin zorlu olması, sisli ve yağmurlu hava koşulları nedeniyle yasadışı Ermeni silahlı güçlerine ait olduğunu sanılarak, yanlışlıkla Rus Barış Gücü askeri personelinin bulunduğu araca ateş açıldığı belirtildi. Başsavcılık, açılan ateş sonucu araçta bulunan 5 Rus askerin hayatını kaybettiğini aktardı.

Aynı gün söz konusu yerleşim bölgesinde Rus Barış Gücü’ne ait askeri araca yasadışı Ermeni silahlı gruplar tarafından da ateş açıldığını aktaran Başsavcılık, Ermeni silahlı grupların açtığı ateşte ise 1 Rus askerin hayatını kaybettiğini, 1 Rus askerin ise yaralandığını ifade etti. Her iki olayla ilgili olarak Azerbaycan Başsavcısı tarafından Ceza Kanununun ilgili maddeleri uyarınca ceza davası açıldığı kaydedildi.

Haberin Devamı

ALİYEV’DEN PUTİN’E TAZİYE TELEFONU

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı telefon görüşmesinde Karabağ’da ölen Rus askerler için taziyelerini iletmişti. Kremlin Sarayı tarafından yapılan açıklamada, "İlham Aliyev, 20 Eylül’de Dağlık Karabağ’da Rus Barış Gücü Birliği askerlerinin trajik ölümü nedeniyle özür diledi ve derin üzüntülerini dile getirdi. Olayla ilgili kapsamlı soruşturmanın yapılacağı ve sorumluların gereken cezayı alacağı vurgulandı. Bu bağlamda iki ülkenin başsavcılıkları yakın temas halindedir. Azerbaycan Cumhurbaşkanı ayrıca mağdurların ailelerine mali yardım sağlamaya hazır olduğunu da ifade etti" denilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!