Kar kabusu Avrupa'yı teslim aldı

Güncelleme Tarihi:

Kar kabusu Avrupayı teslim aldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2010 12:35

Yoğun kar yağışı Avrupa kıtasını felç etti. Avrupa'nın birçok kentinde Noel tatili için yola çıkanlar havalimanlarında mahsur kaldı. Almanya'nın Frankfurt havalimanında bugün 1300 uçak seferinin 470'i iptal edildi. Amsterdam'ın Schiphol havalimanında 3 bin kişi geceyi havaalanında geçirdi. Londra'dan Budapeşte'ye kadar tüm Avrupa kar kaosuyla mücadele ediyor.

Haberin Devamı

KITADA HERKES BÖYLE PERİŞAN OLDU

Yağış ve dondurucu soğuk nedeniyle çok sayıda sürücü de yollarda kalmış durumda. İngiltere, Almanya, Fransa, İspanya, Hollanda ve Danimarka'da seferler iptal edildi. Belçika'nın başkenti Brüksel'de de 4 bin kişi geceyi havalimanında geçirmek zorunda kaldı.

OTOBANLAR KAPALI

İtalya'da ülkenin güney-kuzey yönlü ana otobanında yüzlerce araç yollarda kaldı. Yoğun kar yağışı nedeniyle hızlı trenler Floransa'ya giremiyor ve bu kente uğramadan yoluna devam ediyor.

THY'NİN SEFERLERİ DE İPTAL

Kötü hava şartları, Türk Hava Yolları'nın TK-1979 İstanbul-Londra, British Airways'e ait BA-675, BA-679 ve BA-677 sefer sayılı İstanbul-Londra seferlerinin karşılıklı olarak iptal edilmesine de neden oldu.

Seferlerin iptalinin ardından Londra'ya gidemeyen yolcuların bazıları Manchester ve Birmingham üzerinden Londra'ya ulaşmaya çalışırken, bazıları da otellere yerleştirildi.

Haberin Devamı

Kar yağışı nedeniyle Lufthansa Havayolları'na ait LH-1771  sefer sayılı İstanbul-Münih seferi iptal edilirken Paris, Frankfurt ve Roma  seferleri de gerçekleştirilemiyor.

1800'DEN BERİ EN ZORLU KIŞ

İngiltere, Fransa, Almanya ve Danimarka'da da benzer manzaralar gözlenirken, İsveç medyası, kış mevsiminin bu ilk aylarında bu denli şiddetli bir soğuğun 1800'lü yılların ortalarından beri ilk kez kaydedildiğini belirtiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!