Kanada'da bir okul daha grip nedeniyle kapatıldı

Güncelleme Tarihi:

Kanadada bir okul daha grip nedeniyle kapatıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2009 09:56

Kanada genelinde, H1N1 virüsü saptanan hastaların sayısının arttığı açıklandı.

Kanada Halk Sağlığı Direktörü David Buttler-Jones, perşembe gününe kadar 34 olan sayının, saptanan 17 yeni vaka ile 51'e yükseldiğini söyledi.

İlkbaharın başlaması nedeniyle zaten alerji ve grip döneminde olduklarını hatırlatan Buttler-Jones, "salgını sonbahara doğru yenebileceğimizi düşünüyorum" dedi. Bu süre içinde salgına karşı bir aşı geliştirilmesini ümit ettiğini kaydeden Buttler-Jones, "biz bir salgının sadece büyüyerek dağılmasını izliyoruz. Böyle bir şey daha önce olmadı" diye konuştu.

Öte yandan British Colombia eyaletindeki 500 öğrencili Beairsto ilkokulunda Meksika'dan tatilden dönen bir öğrencide domuz gribi saptanması üzerine öğretime 1 hafta ara verilmesinin ardından, bugün de başka bir okul aynı nedenle kapatıldı.

British Colombia Eyaleti Başbakanı Gordon Campbell, Decker Lake ilkokulunda 20 öğrencide domuz gribi belirtileri saptandığını ve okulun tedbiren kapatıldığını açıkladı.

Bu arada Kanada Sınır Birliği Koalisyonu Direktörü Rick Arnold, 1994'te hayata geçirilen Kuzey Amerika Ülkeleri Serbest Ticaret Anlaşması (NAFTA) ile birlikte Meksika'daki çiftliklerde tam bir başıboşluk yaşandığını belirterek, "Meksika, Kanada ve ABD halkını sadece domuz gribi ile rahatsız etmiyor. Bu salgına konulacak en güzel isim aslında NAFTA Gribi'dir" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!