Kamyonun bomba yüklü olduğunu anlamıştım

Güncelleme Tarihi:

Kamyonun bomba yüklü olduğunu anlamıştım
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2003 01:46

İngiliz Başkonsolosluğu'na yapılan bombalı saldırıda Türk nişanlısı Hülya Dönmez'i kaybeden 34 yaşındaki İngiliz işadamı Graham Taylor, yaşadıklarını İngiliz basınına anlattı.

The Mail on Sunday Gazetesi'ne konuşan Taylor, nişanlısına vize almak için gittikleri İngiliz Başkonsolosluğu'nun önünde patlayan kamyonetin, bomba yüklü olduğunu önceden fark ettiğini söyledi.

HEMEN PATLAMADI

Halen İstanbul'da tedavi altında bulunan Taylor, nişanlısını kaybettiği dakikaları şöyle anlattı:

‘‘Beyaz kamyoneti hızla konsolosluğun kapısına gelirken gördüğümde, bombalı saldırı olduğunu anladım. Şoförün yüzünü göremedim. Bomba hemen patlamadı. Güvenlik görevlileri ne olduğunu anlamak için koştular. İlk aklıma helen bomba oldu. Hülya'ya sarılıp koşmayı düşündüm. O an bomba patladı. Hülya'yı yere ittim. Ondan sonra zaman durdu. Tavan Hülya'nın üzerine çökmüştü. Filmlerde yavaş çekimlerde olduğu gibi enkaz üzerimize iniyordu. Öldüm sandım.’’

ADIMI SAYIKLADI

Taksim İlk Yardım Hastanesi'nde gözünü açtığında hayatını birleştirmeyi planladığı Türk kızını, acilde yanı başında yatarken fark eden Graham Taylor, konuşmasına şöyle devam etti:

‘‘Açık bir koğuşta, büyük bir masanın üzerinde doktorlar beni muayene ederken, yandaki yatakta Hülya gözüme ilişti. Olaydan birkaç gün önce birlikte satın aldığımız elbiselerinin bir kısmını görebildim. ‘Graham, Graham' diye adımı sayıklıyordu. Bir şeyler söylemek istedim ama konuşamadım. Ne olduğunu anlamadan beni başka yere götürdüler. Bu Hülya'yı son görüşüm oldu. Geri döndüğümde Hülya yerinde yoktu. Birkaç gün sonra Amerikan Hastanesi'nde ölüm haberini aldım.’’

İNGİLİZ OLAMADIM

Amerikan Hastanesi’nde cam parçalarıyla zedelenen gözünden ameliyat olan Graham Taylor'ın aklı fikri Taksim İlk Yardım'da kaybettiği nişanlısında kalmıştı. Graham Taylor, Hülya'yı sayıklarken acı ve merak içindeydi:

‘‘Hayatta olabileceğini umut ediyordum. Haberleri izlememiştim ama Hülya'yı saldırıdan sonra görmüş ve adımı bağırırken sesini duymuştum. Doktorlar bana Hülya'nın berbat baş ve göğüs yaralarına rağmen hayatta olduğu müjdesini vermişlerdi. Olaydan 5 gün sonra doktorlar ve diplomatlar odama gelerek acı haberi verdiler. Bir diplomat garip bir şekilde ‘Kötü haberlerin sonuncusu' deyip dışarı çıktı. Dünyamın sonu sandım. Soğukkanlı İngiliz olup bir şeyler hissetmemem mi gerekirdi, o an kendimi hiç İngiliz hissetmedim. Hülya ölmüştü. Her şey benim için bitmişti.’’

İngiliz sevgili ilk kez konuştu


İngiltere Başkonsolosluğu'nda patlayan kamyon, evlilik hazırlıkları yapan Graham ve Hülya'nın düşlerini de paramparça etti. Hülya ile iki çocuk yapmak istediklerini belirten Graham Taylor, ‘‘Ama şimdi Hülya yok. Benim için de her şey bitti’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!