Kamışlı hendeği

Güncelleme Tarihi:

Kamışlı hendeği
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2016 20:29

Sınırımızda Suriye’nin Rus askerleri konuşlandırdığı belirtilen bölge hareketlendi. Türk Silahlı Kuvvetleri, Mardin’in Nusaybin ilçesi ile Suriye’nin Kamışlı kenti arasındaki mayınlı bölgede güvenlik için hendek kazmaya başladı. Tanklar da sınırda konuşlandırıldı. Rusya’dan ise Türkiye’ye ağır suçlamalar geldi.

Haberin Devamı

SURİYE rejiminin 100 Rus askerini konuşlandırdığı iddia edilen Suriye’nin Kamışlı kenti ile hemen karşısındaki Mardin Nusaybin arasına Türk askerleri, güvenlik için iş makineleriyle hendek kazdı. Askerlerin kepçe ile kazı yaptıkları yerin karşısında Kamışlı havaalanının bulunduğu dikkat çekerken, tanklar da sınır hattında konuşlandı. Kazı yapılırken, askerler zırhlı araçlarla önlem aldı.  Rusya’nın Suriye’nin PYD kontrolündeki Kamışlı kentine asker göndermesi Meclis’te de gündem oluşturdu. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı,  dün Meclis Genel Kurulu’nda, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın konuyu gündeme getirerek bilgilendirilmelerini istemesi üzerine Dışişleri Bakanlığı’ndan aldığı bilgiyi paylaştı. Bu açıklamayı nöbetçi bakan olarak yaptığını belirten Avcı, “Suriye’de rejim güçlerinin kontrolünde olan yerleşim yerlerinde rejim güçleriyle Rusların birlikte hareket ettikleri doğru. Kamışlı’da da rejim güçleriyle birlikte belli bir Rus askeri varlığı var. Kamışlı’da rejim güçleri, Rus askerleri ve PYD birlikte hareket ediyorlar” dedi. 

Haberin Devamı

ABD IŞİD’İ, RUSYA TÜRKMENLERİ VURDU

İncirlik’te konuşlu koalisyon güçlerine ait uçakların ise önceki gün Suriye’deki IŞİD mevzilerine hava harekâtı düzenlediği öğrenildi. Buna göre çoğunlukla ABD’ye ait 10 kadar savaş uçağı bir saatten fazla süreyle Dudyan ve Tufeli bölgelerindeki IŞİD mevzilerine bomba yağdırdı. Operasyona Türk savaş uçaklarının katılmadığı bildirildi.Türk güvenlik kaynakları Suriye’de Rus uçaklarının Halep kırsalında Deyr Cemal’da çoğunluğu Türkmen ılımlı muhaliflere yoğun hava operasyonu düzenlediğini söylediler. Kaynaklar Rusya’nın önceki gün yaptığı hava operasyonlarında çok sayıda Türkmenin yaşamını yitirdiğini belirttiler.

MOSKOVA: YENİ TERÖRİST GÖNDERDİLER

Bu arada Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, Türkiye’yi Suriye’ye yeni terörist gruplar göndermekle suçladı. Zaharova, “El Nusra ve benzeri terör örgütleri, Türkiye’den militan takviyesi alarak Suriye’ye saldırılarını yoğunlaştırdı. Suriye yönetiminin de BM’ye şikâyet ederek dile getirdiği gibi Türkiye Suriye’nin egemenliğini çiğnediğini bir kez daha göstermiş oldu. Türkiye’nin Suriye sınırına diktiği beton duvar ile kazdığı çukurlar da güvenliği için değil, sınırı geçecek teröristlere mevki, siper olması için” dedi.        

Haberin Devamı

RUSLAR TEHDİT OLAMAZ

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş: “Rus birliklerinin Kamışlı sınırında konuşlanması Türkiye’ye karşı tehdit, hazırlık mı, diye soruldu. Suriye’de zaten Rusya’nın yaptıklarını biliyoruz. Kamışlı sınırındaki Rus birlikleri, NATO üyesi olan Türkiye’ye karşı bir tehdit olamaz.”             

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!