Kaliforniya'da evsizleri zehirledi! Utanmadan filme çekti

Güncelleme Tarihi:

Kaliforniyada evsizleri zehirledi Utanmadan filme çekti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2021 13:36

ABD'de yaşanan akılalmaz olay ülkede gündeme bomba gibi düştü. Kaliforniya eyaletinde bir adam biber spreyinden iki kat güçlü olan olereosin maddesini kattığı yiyeceklerle 8 evsizi öldürmeye teşebbüs etmek ve filme almak ile suçlanıyor.

Haberin Devamı

ABD'de geçtiğimiz yıl Mayıs ayı içerisinde meydana gelen olayda 38 yaşındaki William Robert Cable, Kaliforniya'da 8 evsiz insana yemek vererek zehirlemekle suçlanıyor.

Olayın ortaya çıkmasının ardından gözaltına alınan ve tutuklanan Cable'ın suçunun sabit görülmesi durumunda 19 yıl hapisle yargılanacağı belirtilirken, bölge savcısı basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 'Bu insanlar savunmasız oldukları için avlandılar, çarpık bir eğlence biçiminin bir parçası olarak sömürüldüler ve zehirlendiler. Acıları saldırgan tarafından defalarca izlenebilsin ve yeniden yaşanabilsin diye kaydedildi' ifadelerini kullandı.

YEMEK YARIŞMASINA KATILACAKLARI SÖYLENDİ

8 evsiz kişiye yemek verilmesinin ardından birçoğu hastaneye kaldırılırken, Cable'ın kendilerine 'yemek yarışmasına katılacaksınız, karnınız doyacak' dediği ve içki ikram ettiği iddia edildi.

Haberin Devamı

Bölge Savcılığı, Cable'ın verdiği yiyecekleri tüketen kişilerin nöbet benzeri semptomlar, nefes almada zorluk ve kusma gibi reaksiyonlar yaşadıklarını söyledi.

HAPİS CEZASI ALDI

500 bin dolarlık kefaletle tutuklanan Cable'ın sekiz kişiyi zehirleme suçlamasıyla Kuzey Kaliforniya'ya bağlı San Andreas’ta mahkeme tarafından yargılanan ve "evsizleri yaralamak ve zehirlemek"ten suçlu bulunan Cable 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!