Kalıcı barış için tekrar yürüyorlar

Güncelleme Tarihi:

Kalıcı barış için tekrar yürüyorlar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2009 00:00

İsrail’in Gazze’ye yönelik sürdürdüğü 3 haftalık saldırıların bilançosu: 400’ü çocuk en az 1300 Filistinli öldü. Yaklaşık 2 bini çocuk olduğu tahmin edilen 6 bin kişi yaralandı.

Haberin Devamı

LONDRA'DAKİ GÖSTERİDEN KARELER

22 bin ev yıkıldı, bir o kadarı da hasar gördü

En az 100 bin Filistinli evsiz kaldı

10’u asker 13 İsrailli öldü

.....

İsrail ve Hamas ateşkes ilan ettiklerini açıkladı.

 

Hamas’ı, ateşkes için Türkiye’nin ikna ettiği gündemde.

 

Bir yandan da ünlü İngiliz gazetesi The Guardian’dan, Türk diplomasisine, son Gazze krizindeki ustalıkla yönetiminden dolayı övgü yağıyor...

 

Ama, bölgedeki barışın ‘ yap-boz tahtasına’ dönmesinden korkan, artık kalıcı bir barış için çaba sarfedenler, seslerini duyurabilmek ve dünyanın dikkatini çekebilmek için, İngiltere’nin başkenti Londra’da dördüncü büyük yürüyüşü yapmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

 

Ateşkes öncesi, Londra’nın merkezindeki Hyde Park’ta eksi 10 derece soğuğa aldırmadan, ‘ İsrail, Gazze’den Çık’ diye bağıran onbinler şimdi de, Gazze’ye yönelik silah kaçakçılığının önlenmesi için yürüyecek. Londra’da yaşayan savaş karşıtı derneklerin, sanatçıların, din adamlarının, politikacıların , öğrencilerin ve halkın oluşturduğu barış yanlısı onbinler bu yürüyüşü neredeyse, her hafta sonu gelenek haline getirdi.

 

İyiki de böyle oldu..Neden mi? Çünkü, her hafta sonu, son günlerde yaşanan soğuğa rağmen, mağazalardaki mevsim sonu ucuzluk çılgınlığına yakalananlar, Londra’nın merkezindeki mağazaları neredeyse istila etmişken...Savaş karşıtı onbinlerde Londra sokaklarını işgal etti..

 

Artık, her Cumartesi Londra’da özellikle akşamüstü yolda kalmak  rutine döndü..

 

Yollar ‘ Gazze için yürüyen halk’ tarafından, metrolar da ucuzluk çılgınları tarafından tutulmuşken, kolayca taksi bulmak ya da gideceğiniz mesafeye çabucak ulaşabileceğinizi düşünmek biraz hayal..

Haberin Devamı

 

Ama, sonunda birilerine mesaj gidiyor..Ve dünyanın dört bir yanında yapılan yürüyüşlerde nerdeyse öfke seli haline dönüşen onbinlerin enerjisi, barışı kalıcı hale getirmeye çabalıyor...

 

Ateşkes öncesi saldırılar sürerken, polisin geniş güvenlik kontrolünde yapılan Gazze yürüyüşünde ben de vardım.. Dikkatimi çeken, sivil halkın yine sivil halka verdiği destekti!!!Aileler, sıfırın altındaki soğuğa rağmen, çocuklarıyla katılmıştı yürüyüşe..Çocuklar, onca konuşmaya ve slogana rağmen, yine çocuktu..Çocuk arabasında mışıl mışıl uyuyan bebek objektifime takıldı..Nasıl da masum, nasıl da bihaber..Genç kızlar sırtlarına slogan almışlardı, ‘ Sivilleri, çocukları öldürmeyin’...Ve Iraklı gazeteci Muntazır Zeydi’den son moda: ‘ Ayakkabı’lar, sopalara takılmış, havalarda..Neredeyse fırlatılmaya hazır..Hedef ise, belli..

Haberin Devamı

 

.....

Onbinlerce savaş karşıtı, Londra’nın merkezinde yine yürümeye devam edecek.. Bu sefer kalıcı barış için..Umarım, mesaj yerine çabuk ulaşır..

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!