Kahraman pilotlar hatalı mı

Güncelleme Tarihi:

Kahraman pilotlar hatalı mı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2015 21:42

TAYVAN’da nehre çakılarak en az 35 kişinin ölümüne neden olan uçak kazasıyla ilgili yapılan açıklamalar, kahraman ilan edilen pilotların büyük bir hata yapmış olabileceğini ortaya koydu.

Haberin Devamı

Havacılık Güvenliği Konseyi Direktörü Thomas Wang’ın açıklamasına göre, TransAsia Havayolları’na ait ATR 72-600 tipi uçağın karakutularından elde edilen ilk bulgular, düşmeden önce iki motorun da çalışmadığını ortaya koydu. Tayvanlı yetkili, düzgün çalıştığı anlaşılan sol motoru pilotların kapattığını, fakat bunun gerekçesinin henüz net olmadığını söyledi. Uzmanlar, pilotların sol motoru yanlışlıkla kapatmış olma ihtimalinin yüksek olduğunu, bunun da uçağın tek motorla uçma şansını ortadan kaldırdığını belirtti.

Son ana kadar eli kumandada

Kazanın ardından uçağı nehre doğru yönelterek kent merkezine düşmesine engel olan pilot Liao Çien-tsung hem Tayvanlı yetkililer hem de basın tarafından kahraman ilan edilmişti. Hatta Tayvan merkezli China Times’a konuşan savcılar, cesedine kokpitte ulaşılan pilot Liao’nun, iki eliyle birden uçağın kumanda kolunu tutarken bulunduğunu söylemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!