Kadınlar Kupası öncesi, FIFA’ya Suudi Arabistan tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Kadınlar Kupası öncesi, FIFA’ya Suudi Arabistan tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2023 07:00

Avustralya ve Yeni Zelanda’da düzenlenecek 2023 Kadınlar Dünya Kupası organizasyonunun sponsorları arasında Suudi Arabistan’ın da yer aldığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Gelişme, özellikle ev sahibi ülkelerin tepkisini çekti. Kadın hakları konusunda tartışmalı bir sicili olan Suudi Arabistan’ın turizm markası “Visit Saudi”nin organizasyondaki varlığına dair ev sahibi iki ülke, bundan “haberleri olmadığını” ve FIFA’dan “açıklama talep ettiklerini” bildirdi.

‘İTİBAR TEMİZLEME ÇABASI’

Anlaşma, FIFA’nın kadın futbolunun gelirlerini arttırmak için oluşturduğu ticari ortaklık yapısı kapsamında imzalansa da birçok kadın hakları savunucunun Suudi Arabistan’da hapiste olması tepkilerin büyümesine neden oldu. İnsan hakları örgütleri kadınların hayatın birçok alanında kısıtlandığı ve hak ihlaline uğradığı ülkenin kadın sporundaki bu yatırımını, “spor üzerinden itibar temizleme çabası” olarak niteledi. Söz konusu turnuva kapsamında karşılaşmalar, 20 Temmuz ve 20 Ağustos 2023 tarihleri arasında Avustralya ile Yeni Zalanda’nın farklı şehirlerinde yapılacak.

BAKMADAN GEÇME!