Kaddafi Kanada'ya gitmekten vazgeçti

Güncelleme Tarihi:

Kaddafi Kanadaya gitmekten vazgeçti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2009 10:13

Libya Lideri Muammer Kaddafi;nin, Kanada;ya yapacağı duyurulan 1 günlük gayriresmi ziyaretinin iptal edildiği açıklandı.

Kanada Devlet Televizyonu CBC, adı açıklanmayan Kanadalı bir devlet görevlisine dayandırdığı haberinde, 130 kişilik Libya heyetinden üst düzey bir yetkilinin, New Foundland-Labrador eyaletinin başkenti St. John;s;ta yapılan otel rezervasyonlarını iptal ettiğini ve Kaddafi;nin Kanada;ya gelmeyeceğini bildirdiğini duyurdu.

İlk kez BM Genel Kurulu'na katılan Kaddafi'nin, Venezuella;da yapılacak olan Afrika-Güney Amerika Zirvesi;ne gitmeden, uçağına yakıt ikmali için St. John's'da bir günlük mola vereceği açıklanmıştı. Başta Başbakan Stephen Harper olmak üzere, New Foundland-Labrador eyaleti Başbakanı Danny Williams ve St. John's Belediye Başkanı Dennis O'Keefe, Kaddafi'nin gelişine tepki göstermiş ve kendisini karşılamaya gitmeyeceklerini açıklamışlardı.

Kanada makamları, Libya Liderine aralarında Kanadalıların da bulunduğu yüzlerce insanın ölümünden sorumlu Lockerbie saldırganını kahraman gibi karşılanması nedeniyle tepkili davranıyorlar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!