Kaçakçı papazları hakimler aklamış

Güncelleme Tarihi:

Kaçakçı papazları hakimler aklamış
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2005 02:16

Yunan Ortodoks Kilisesi ve yargısı, kaçakçılık, rüşvet, uyuşturucu, fuhuş ve eşcinsellik suçlamalarının birbirine karıştığı büyük bir skandalla sarsılıyor. Kaçakçılık, yolsuzluk, cinsellik ve uyuşturucu ile ilgili suçları örtbas etmeleri için hakimlere rüşvet vermekle suçlanan bir papaz tutuklandı.

Skandala, Yunan Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Hıristodulos’un manevi oğlu, özel sekreteri ve sağ kolu olan 3 papazın adı karıştı. 22 hakim ve savcı hakkında da ‘uyuşturucu kaçakçılığı, kadın ticareti ve kaçakçılığa göz yummak ve işbirliği yapmak’ suçlarından soruşturma açıldı. Kilise ve yargıda deprem yaratan skandalın, Başpiskopos Hristodulos’u istifaya kadar götürebileceği konuşuluyor.

Skandallar zinciri, 26 Ocak’ta Atina Yüksek Mahkemesi’nin, 3 hakim ve bir savcının uyuşturucu ve tarihi eser kaçakçılarını beraat ettirdikleri suçlamasıyla başladı. İkisi kadın olan hakimlerin, Başpiskopos Hıristodulos’un sağ kolu olarak tanınan ve ikonaları çalmakla suçlanan Papaz Yakovos Yosakis’le yakın bağlantısı olduğu öğrenildi. Yosakis tutuklanırken, kilise içindeki kavga bir anda su yüzüne çıktı ve Başpiskoposun muhalifleri, gizli kalan bütün bilgi ve belgeleri basına sızdırmaya başladılar.

İnanılmaz suçlamalar

Başpiskopos Hıristodulos’un özel sekreteri Serafim Kulususas’la ruhani evladı Metropolit Teoklitos, sivil giysilerle gittikleri bir gece kulübünde, uyuşturucu zanlısı olarak tutuklandı, ancak olayla ilgili polis kayıtları silindi. Kulususas istifa edip yurt dışına kaçtı.

Eski Tessaliotida Metropoliti Konstantinus, Başpiskoposun ruhani evladı Teoklitos ve özel sekreterini Kulasusas’ı eşcinsellikle suçladı.

Attiki Metropoliti Panteleimon’un erkek sevgilisiyle yaptığı ‘açık saçık’ telefon görüşmeleri, eski metropolit Nikodimos tarafından Ekstra 3 TV’sine verildi ve yayınlandı.

Papaz Yosakis hakkında 10 yıl içinde çeşitli suçlarla, 32 davanın açıldığı ve örtbas edildiği ortaya çıktı. Yosakis, 93 değerli ikonayı çalmak ve uluslararası tarihi eser kaçakçılığına karışmak suçlamasıyla tutuklandı

Hıristodulos, Başpiskopos olmadan önce, 1996 yılında polisin yakaladığı bir eroin kaçakçısını kurtarmak için devreye girdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!