K.İrlanda Blair'e kızgın

Güncelleme Tarihi:

K.İrlanda Blaire kızgın
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 1997 00:00

Haberin Devamı

İngiltere Başbakanı Tony Blair'ın, Kuzey İrlanda'nın bağımsızlığı için mücadele eden IRA'nın siyasi kolu Sinn Fein lideri ile görüşmesi, protestanları kızdırdı. Bölgenin başkenti Belfast'ta dün yüzlerce protestan İngiliz Başbakanı yuhaladı ve yüzüne kanlı ameliyat eldiveni fırlattı.

İngiliz Başbakanı Tony Blair'e yönelik sert tepki, Blair'ın barış görüşmelerine katılan gruplar arasındaki Sinn Fein lideri Garry Adams ile biraraya gelmesi neden oldu. Blair basın mensuplarının, ‘El sıkıştınız mı?’ sorusuna ‘Normal bir kişiyle yapılan görüşmede neler yapılması gerekiyorsa onu yaptım. İnsanların geçmişleri önemli değildir. Bugün ne düşündükleri önemlidir’ cevabını verdi. Bu cevap İngiltere ile birliği savunan Protestanların büyük tepkisine yol açtı. Yüzlerce Protestan dün Blair'in geçeceği yol üzerinde protesto gösterisi düzenledi. Blair'i yuhalayan kalabalık arasındaki bir hemşire ise kanlı bir eldiveni İngiliz Başbakanı'nın yüzüne fırlattı.

76 yıl aradan sonra bir Cumhuriyetçi ile ilk kez görüşen İngiliz lider olma özelliği kazanan Tony Blair, biraraya gelmesinden çok, el sıkışmasına verilen tepkiye bir anlam veremedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!