Jet ski turu ölümle bitti

Güncelleme Tarihi:

Jet ski turu ölümle bitti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2023 07:00

Cezayir sahil güvenliği, Fas’ta tatil yapan ve jet ski’yle Cezayir karasularına giren dört turistten ikisini ateş açarak öldürdü. Bir turist tutuklanırken, diğerini ise Fas donanması kurtardı.

Haberin Devamı

Fas’ın Saidia bölgesinde tatil yapan ve jet ski’lerle denize açılan 4 turist, Cezayir karasularına girince ülkenin sahil güvenliğine hedef oldu. 4 kişilik turist grubu, jet ski’yle denizde turlarken kayboldu. Bir süre sonra Cezayir sularına girdiklerini anlayan turistlerin, durumu açıklamasına fırsat kalmadan Cezayir sahil güvenliğine ait bottan üzerlerine ateş açıldı.

1 KİŞİ FAS’A GERİ KAÇTI

Olayda Bilal Kissi ve Abdülali Merchouer hayatını kaybederken, İsmail Snabe gözaltına alındı. Muhammed Kissi ise yüzerek Fas sahiline dönmeyi çalışırken Fas donanması tarafından kurtarıldı. Fas medyasına konuşan Muhammed Kissi, jet ski’yle tur atarken yakıtlarının bittiğini, sınırı bilerek geçmediklerini ve üzerlerine ateş açılmadan önce durumu açıklamaya çalıştıklarını söyledi. Muhammed Kissi “Kardeşime ve arkadaşıma 5 kurşun isabet ettiğini gördüm. Tutuklanan arkadaşım da vuruldu” dedi. İki ülkenin de resmi makamlarından olayla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. Fas ve Cezayir arasında bulunan yaklaşık 2 bin kilometre uzunluğundaki sınır, 1994 yılından beri yaşanan bir terör saldırısından dolayı güvenlik sebebiyle kapalı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!