Jackie Chan’dan yeni proje: Aksiyon filmi için Suriye’yi seçti

Güncelleme Tarihi:

Jackie Chan’dan yeni proje: Aksiyon filmi için Suriye’yi seçti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2022 07:00

Ünlü Çinli aktör ve yönetmen Jackie Chan’ın yapımcılığını üstlendiği aksiyon filminin bazı sahneleri Suriye’deki iç savaşta tahrip olmuş bir kasabada çekiliyor. Film ise Çin’in Yemen’deki bir kurtarma operasyonunu konu alıyor.

Haberin Devamı

suriye’nin başkenti Şam yakınlarındaki Hacer el-Esved kasabasında bir Jackie Chan filmi çekiliyor. Terör örgütü DEAŞ’tan kurtarıldığı 2018’den beri hayalet kasabayı andıran bölgeye hayat getiren filmde, Çin’in 2015 yılında Yemen’den vatandaşlarını tahliye ettiği operasyonun öyküsü anlatılıyor. Çin sinemasının efsane ismi Jackie Chan, rol almadığı filmin yapımcılığını üstleniyor. Aktörün Suriye’ye gitmesi de beklenmiyor. Çinli ekip, bölgede çekimlere başlarken Suriye’deki sahnelerin birkaç günde tamamlanması hedefleniyor.

DÜŞÜK MALİYET

Film ekibinden Rawad Shahin, “Suriye’de savaşın harap ettiği bölgeler bir film stüdyosuna dönüştü. Bunlara benzer stüdyolar inşa etmek çok pahalıyken buralar hazır ve düşük maliyetli” diye konuştu. Çok sayıda tankın yerleştirildiği seti Çin’in Suriye Büyükelçisi ziyaret etti, tören sırasında tanklardan birinin önüne “Barış ve Sevgi” yazılı pankart asıldı.

Haberin Devamı

Jackie Chan’dan yeni proje: Aksiyon filmi için Suriye’yi seçti

YEMEN KONULU

Film, 2015 yılında iç savaşın sürdüğü Yemen’den Çinli ve 10 farklı ülkeden yüzlerce kişinin kurtarıldığı “Operasyon Ev” harekâtını konu ediniyor. O dönem korsanlıkla mücadele için bölgedeki Çin savaş gemileri, Yemen’den tahliyeyi sağlamış, bu Çin’in uluslararası prestiji için önemli bir olay olarak görülmüştü. Film bu operasyondan esinlense de senaryoya göre olaylar, Yemen ya da Suriye değil “Poman” isimli hayali bir ülkede geçiyor. Bir zamanlar yoğun nüfuslu bir Şam banliyösü olan Hacer el-Esved, 2018 yılında Suriye hükümetince DEAŞ’tan geri alındı. O zamandan beri çok az sayıda bölge sakini eski evlerine geri döndü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!