J.LO sahneye siyaset karıştırdı

Güncelleme Tarihi:

J.LO sahneye siyaset karıştırdı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2010 00:00

ABD’li şarkıcı Jennifer Lopez, KKTC’de 24 Temmuz’da Cratos Premium Hotel’in açılışında vereceği konserini Kıbrıslı Rumların yoğun baskısı üzerine iptal etti. Resmi sitesinden yapılan açıklamada, “J.Lo, insan haklarını suiistimal eden hiçbir devleti desteklememektedir” denildi.

JENNIFER Lopez, yılan hikâyesine dönen “KKTC’de konser verecek mi vermeyecek mi” tartışmalarını dün resmi sitesinden yaptığı açıklamayla sonlandırdı. Konserin iptal edildiğini açıklayan şarkıcı siyasi mesaj da verdi. Açıklamada “Jennifer Lopez insan haklarını suiistimal eden hiçbir devleti, ülkeyi ya da rejimi bilerek desteklememektedir. Bu iptal kararını vermesi Lopez’e, mevcut durumun ve Kıbrıs’taki şartlar göz önünde bulundurularak danışmanları tarafından tavsiye edilmiştir. Bu, bölgenin politik gerçeklerine olan hassasiyetimiz sonucu verilmiş bir ekip kararıdır” ifadeleri yer aldı.

Lopez’in açıklaması üzerine Türk hayranları siteye ‘Siyasi oyuna geldiniz’ mesajı yağdırırken, Rum hayranları ise sanatçıya teşekkür ederek “Parayı tercih etmeyerek doğru karar verdiniz” mesajları attı.
‘Kalçalar değil beyinler çağrılsın’

Turan YILMAZ / ANKARA
ANKARA’da siyasilerin Jennifer Lopez’in kararına tepkileri şöyle:
AK Parti İstanbul Milletvekili Halide İncekara: Canı sağolsun. Dünyanın sonu olmaz. Bence kabahat gereksiz iltifat edip, dünya kadar da para vererek bu insanların konuşmalarını kıymetli kıldıranlarda. Dünyada kalçalarıyla meşhur olanlardan ziyade beyinleriyle meşhur olanlara para verip davet etseler daha iyi olur.
MHP İzmir Milletvekili Şenol Bal: Neye göre insan hak ve hürriyetlerinin ihlal edildiği kendisine tekrar sorulmalı. Burada bir hak ihlali varsa o da KKTC’ye karşı yapılmıştır. Ama bizim yapmamız gereken, bu haksızlıkları dünyaya duyuracak bir yapı içinde olmamızdır. Bu sözler KKTC’den ziyade Türkiye’ye söylenmiş sözlerdir.


J.LO sahneye siyaset karıştırdı
Konsere engel hak ihlali

Jennifer Lopez’in tavrı, Türkiye’yi kızdırdı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Burak Özügergin “Kültürel faaliyetleri engellemek insan hakları ihlalinin ta kendisidir” dedi. Lopez’in sözcüsünün “Lopez, bilerek insan haklarını ihlal eden bir devlet, ülke, kurum ya da rejimi desteklemez” sözüne sert tepki gösteren Özügergin, şunları söyledi: “KKTC halkının müzik dinlemesini çok gören, basit bir kültürel faaliyeti engelleyenler mi insan hakları ihlali yapıyor, yoksa KKTC mi? Bu zihniyet kapsamlı çözüm görüşmeleri yoluyla ileride kurulması amaçlanan ortak bir devletin temelleri bakımından düşündürüyor. Siyasi yönü bulunmayan kültürel faaliyetleri engellemek değil, artırmaya çalışarak çözüme destek olunmalı. İnsanların kültürel faaliyetlerini engellemek insan hakları ihlalinin ta kendisidir.”

Malibu’da çekimde

Jennifer Lopez önceki gün Malibu sahilinde fotoğraf çekimine katıldı. Şarkıcı, setteki boş zamanlarında eşi Marc Anthony ve ikiz çocuklarıyla vakit geçirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!