İtalyanlar'ın açıklaması Ankara'yı inandırmadı

Güncelleme Tarihi:

İtalyanların açıklaması Ankarayı inandırmadı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 1999 00:00

Haberin Devamı

İtalyan yetkililerin açıklamaları Ankara'yı tatmin etmedi. Dışişleri Bakanı İsmail Cem ile konutunda yaptığı görüşmenin ardından bakanlığa gelen Müsteşar Haktanır, kurmaylarıyla bir durum değerlendirmesi yaptı. Haktanır, bakanlığa gelişinde yaptığı açıklamada İtalya'nın Ecevit'in iddialarının doğru olmadığı yönündeki açıklamasına tepki gösterdi. Haktanır, ‘‘Ortada çelişen bilgiler var. İtalya'nın açıklaması gereken çok şey var’’ dedi. İtalya'nın artık Türkiye'ye açık ve samimi bir politika izlemesi gerektiğini söyleyen Haktanır, şöyle devam etti:

‘‘Öcalan'ın İtalya'dan gitmesinden başlayarak nasıl, nereye gönderildiği, geri geldiyse nasıl geldiği, hangi çevrelerce getirildiği, hangi kimlikle dolaştığı sorularının İtalyan hükümetince bize açıklaması gerekmektedir.’’

Haktanır'ın başkanlığında yapılan değerlendirme toplantısında, İtalyan Büyükelçi Bandini'nin Öcalan'ın ülkesinde bulunmadığı yönündeki cevabı tatmin edici bulunmadı. Öcalan'ın İtalyan pasaportu taşıdığı iddiasını da gözardı etmediklerini söyleyen Haktanır, bu kişinin kimliksiz olarak da İtalya'ya gelebileceğini kaydetti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!