İtalya'da Türk turistleri taşıyan otobüs devrildi: 12 ölü

Güncelleme Tarihi:

İtalyada Türk turistleri taşıyan otobüs devrildi: 12 ölü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2006 02:34

Roma'da içinde Türklerin yer aldığı otobüsün şarampole yuvarlanması sonucu meydana gelen kazada yaşamını yitirenlerden 6'sının kadın, 6'sının erkek olduğu öğrenildi. Araçta bulunan grubun, Türkiye'deki Koç Grubu tarafından Roma'ya bir toplantı için getirilmiş Ford bayii temsilcilerinden oluştuğu belirtiliyor.

Haberin Devamı

Grubun, Roma'da Villa Miani'deki Ford Bayiileri  Toplantısı'nın sona ermesinin ardından otele dönüşleri  esnasında, Trionfale Caddesi'nin orta kesimindeki keskin virajı  dönemeyerek şarampole yuvarlanmış olduğu kaydedildi.
  
ARAÇ SÜRÜCÜSÜ İTALYAN

Aracın şarampole yuvarlandıktan sonra ise aşağı kesimlerde iki apartmanın arasına sıkışmış olduğu bilgisine de yer verildi. İlk bilgilerin aksine, araç şoförünün bir İtalyan olduğu  açıklandı. 18 yaralı, Roma'daki çeşitli hastanelere sevk edilmiş durumdalar.
  
Roma Bölgesi İtfaiye Müdürü Guido Parisi, “12 kişinin  yaşamını yitirmiş olduğu kazadan, 18 kişi de yaralı olarak  kurtuldu. Yaralılardan 4 kişinin durumu ağır. İtalyan şoför de  ağır yaralılar arasında” dedi. Kaza nedeninin, İtalyan şoför yönetimindeki aracın fren sistemindeki bir arızadan kaynaklanmış olabileceği ihtimali üzerinde de duruluyor. Kaza, Villa Miami'deki toplantı sonrasında Excelsior Oteli'ne dönen diğer Türkler arasında da şok e

/images/100/0x0/55ea4058f018fbb8f874078c
tkisi yarattı.

Haberin Devamı

ÖLENLERİN KİMLİKLERİ

Bu arada trafik kazasında yaşamlarını yitiren 12 Türk vatandaşından 11'nin kimliği saptandı. Ford Otosan, Roma'da yapılan bayi toplantısının akşam yemeği dönüşünde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden ve yaralananların isimlerini açıkladı. Ford Otosan'dan yapılan açıklamada, kazada bayi ve eşlerinden 12 kişinin öldüğü, 18 bayi ve eşi ile Ford Otosan çalışanının da hastanelerde tedavi altına alındığı kaydedildi. Açıklamaya göre, kazada hayatını kaybedenlerin isimleri şöyle:
  
Ahmet Keleş, Canan Keleş, Mehmet Keleş, Ali Başer, Melahat Başer, Yılmaz Tuzcu, Rukiye Tuzcu, Tahsin Işıldar, Leyla Işıldar, Erdal Çiçeksay, Emine Çiçeksay, Arife Erçetin.
  
YARALILARIN KİMLİĞİ

Hastanelerde tedavisi sürenler ise şunlar:

Niyazi Aydoğan, Refik Aydoğan, Rengin Aydoğan, Yasemin Aydoğan, Mehmet Meçikoğlu, Sakine Meçikoğlu, Ali Gizer, Makbule Gizer, Tuncay Erçetin, Baki Sayar, Gonca Sayar, Sami Şentürk, Emine Şentürk, Hasan Salman, Derya Salman, Mustafa Başer, Melek Keleş, Ender Üstündağ.
  
Açıklamada ayrıca, cenazelerin Türkiye'ye geliş ve defin işlemleriyle ilgili bilginin daha sonra duyurulacağı bildirildi.

Haberin Devamı

Yaralılardan Saime Mecikoğlu, Tuncay Erçetin, Derya Kaya Salman ve Refik Aydoğan'ın durumlarının ağır olduğu öğrenildi. Aracın İtalyan sürücüsünün durumunun da ağır olduğu bildirildi.
  
Roma Savcılığı ve Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği tarafından kimlik tespit çalışmaları tamamlanan kişilerin naaşları büyük bir olasılıkla Gemelli Hastanesi'nin morguna kaldırılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!