İtalya'da Trabzonlu öğrencilere tartaklama

Güncelleme Tarihi:

İtalyada Trabzonlu öğrencilere tartaklama
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2007 18:25

İtalya'nın güneyinde Calabria bölgesindeki Cosenza'da staj için bulunan Trabzonlu bir grup lise öğrencisinin geçen pazartesi akşamı İtalyan gençlerin tartaklamasına maruz kaldıkları öğrenildi.

Trabzon Anadolu İletişim Meslek Lisesi Müdürü Suat Karakaş, AA muhabirine Cosenza'dan telefonla yaptığı açıklamada, tartaklama hadisesinden bu yana beraberindeki öğrenci grubunun kentte meydanlara ve sokaklara çıkmama özen göstermek durumunda kaldığını belirtti.

Karakaş'ın verdiği bilgilere göre, olay, 19 Şubat Pazartesi akşamı Cosenza'daki Martin Luther Meydanı'ndaki karnaval etkinlikleri sırasında meydana geldi. Trabzon Anadolu İletişim Meslek Lisesi öğrencilerinden oluşan gruptaki 4 kız, önce yaklaşık otuz kişilik bir İtalyan grubunun sözlü saldırılarına ve hakaretlerine maruz kaldılar. Türk grubundaki 6 erkek öğrencinin kız arkadaşlarını korumaya kalkışmalarına ise İtalyan gençler fiziki saldırıyla karşılık verdiler.

Karakaş, festival sırasındaki kavgayı şu cümlelerle özetledi:

"Olay, İtalyanların nahoş el kol hareketleriyle kız öğrencilerimize sataşmalarıyla başladı. Bize İtalyanca olarak bir şeyler de söylüyorlardı ama söylediklerinden 'Türk' kelimesi haricinde bir şey anlamıyorduk. Gruptaki erkek arkadaşlar, İtalyanların tacizlerini engellemeye kalkışınca karşı taraf fiziki saldırıya geçti. Olayın büyümesi, benim de müdahalemle, öğrencilerin yaka paça birbirlerine girmeleri sırasında, tekme tokat aşamasındayken engellendi."

Karakaş, "Olay durunca, öğrencileri de alıp derhal meydan yakınlarındaki bir restorana sığındık. Daha sonra da, staj projemiz çerçevesinde beraber çalıştığımız İtalyanlar, restorana gelerek bizi özel araçla kaldığımız daireye götürdü. Ama o olaydan beri, öğrencilerimiz meydanlara ve sokaklara çıkmamaya özen gösteriyor" diye konuştu.

Karakaş, çıkan kavgada ciddi bir yaralanma olmadığını, kendilerine yardımcı olan İtalyanların telkinleriyle olayı polise intikal ettirmediklerini de kaydetti.

Trabzon Anadolu İletişim Meslek Lisesi Müdürü Karakaş, 4 Şubat'tan bu yana, AB'nin finanse ettiği bir proje çerçevesinde staj amacıyla bulundukları Cosenza'da bulunduklarını belirtti.

Müdür Karakaş başkanlığındaki öğrenci grubu, 3 haftalık staj sürelerini tamamlamalarının ardından, bu hafta sonunda yurda dönecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!