İtalya gündemine oturan kaza! Trenler kafa kafaya çarpıştı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2023 12:16

İtalya’nın Emilia-Romagna bölgesinde 2 trenin kafa kafaya çarpışması sonucu 17 kişi yaralandı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldığı açıklandı

Haberin Devamı

İtalya’nın kuzeyindeki Emilia-Romagna bölgesinde dün gece tren kazası meydana geldi. Kazada, düşük hızda giden Frecciarossa yüksek hızlı tren ile bölgesel trenin kafa kafaya çarpışması sonucu 17 kişi yaralandı. Forli ve Faenza şehirleri arasındaki Bologna-Rimini hattında gerçekleşen kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Demiryolu şirketi Trenitalia tarafından yapılan açıklamada, Forli-Faenza hattındaki demiryolu trafiğinin askıya alındığı belirtilirken, yüksek hızlı, şehirlerarası ve bölgesel trenlerin seferlerine alternatif güzergahlarda devam ettiği aktarıldı.

İtalya gündemine oturan kaza Trenler kafa kafaya çarpıştı

TREN KAZALARI SIK GÖRÜLÜYOR

İtalya’nın güneyindeki Calabria bölgesinde 2 hafta önce bir tren hemzemin geçitte kamyonla çarpışmış, 2 kişi hayatını kaybetmişti. Demiryolu personelleri kazanın ardından güvenlik standartlarının yükseltilmesi talebiyle ulusal bir grev başlatmıştı.

Geçtiğimiz ağustos ayında ise Torino yakınlarında bir trenin rayları temizleyen işçilere çarpması sonucu 5 işçi hayatını kaybetmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!