İşte Rusya’daki Putin modası

Güncelleme Tarihi:

İşte Rusya’daki Putin modası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2008 00:00

Rusya’da Putin’in yarattığı milliyetçilik dalgası podyumlara sıçradı. Kremlin yanlısı gösterilerin organizasyonunda üç yıl çalışan Antonya Şapovalova, "Putin modasını" defilelere taşıyor. Kreasyonlarını, "Rus olanı sev" ve "Seninleyiz Putin" gibi sloganlar süslüyor.

KREMLİN destekli "yurtsever" gençlik grubu Naşi’de üç yıldır görev alan ve son seçimlerde de "miting komiseri" sıfatıyla çalışan Antonya Şapovalova (20), geçen hafta başlayan Moskova Moda Haftası’nın yıldızıydı. Kreasyonları 10 Nisan’da Kızıl Meydan’daki lüks GUM alışveriş merkezinde satışa çıkacak olan Şapovalova, Kremlin tişörtü giyerek verdiği röportajlarda, "Rusya gerçek bir marka" diyor. Genç stilist, devamlı müşterileri arasında, Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yanısıra, geçen ayki seçimleri kazanarak resmen onun halefi olan Dimitri Medvedev’in de olduğunu söylüyor. Bir elbisede "Rus olanı sev" yazısı dikkat çekerken, bir kadın iççamaşırında, "Seninleyiz Vova" ifadesi yer alıyor. Vova, Putin’in lakabı.

Putin’in yarattığı milliyetçilik rüzgarını arkasına alan Şapovalova, ilk eserlerini, 3 Aralık’ta iktidar partisinin kazandığı tartışmalı seçim zaferini Kızıl Meydan’da gençlerle birlikte kutladığı sırada kamuoyuna tanıtmıştı.

Medvedev’in geçen yıl bir Naşi yaz kampına yaptığı ziyarette, Şapovalova’nın tasarladığı ve üzerinde "Sağlık Bakanlığı tavsiyesi: Üremek sağlığa yararlıdır" yazan bir tişörtü göstererek nüfusun azalma tehdidine karşı modayı kullanma denemesi de, halen Moskova’da öğrenci olan genç tasarımcıya yaramıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!