İşte Musul'u IŞİD'den kurtaracak Türkmenlerin eğitildiği o kamplar

Güncelleme Tarihi:

İşte Musulu IŞİDden kurtaracak Türkmenlerin eğitildiği o kamplar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2015 09:22

DHA Irak ekibi, Türkmen askerlerin kurduğu Duhok ile Zaho arasındaki askeri eğitim kampına girdi.

Haberin Devamı

Musul'a 40 kilometre uzaktaki askeri eğitim kampında Türkmenler de askeri eğitim görüyor. Haşid El Vatani güçleri Musul ve Telafer'in kurtarılması için eğitim alıyor.

Hızlandırılmış üç haftalık kurslar, katılımcılara temel askeri manevra tekniklerini, emir-komuta zincirini ve piyade tüfeklerinin kullanımını öğretmeyi amaçlıyor. Eğitimler uzman Türk askeri ekip tarafından planlanıyor.

İşte Musulu IŞİDden kurtaracak Türkmenlerin eğitildiği o kamplar


Irak Kürdistan Parlamentosu Irak Türkmen Cephesi Erbil Milletvekili Aydın Maruf ile Musul'un Mahallabiye Nahiye Müdürü Abdurrahman Hasan kampı ziyaret ederek Haşi El Vatani içerisindeki Türkmen askerlerle bir araya geldi.

Musul yakınlarındaki Haşdul Vatani Kampı'nda çekim yaparken Iraklı askerlerin neredeyse tamamı yüzlerinin görünmesini istemediklerini söyledi. Bunun en temel nedeni ise çoğunun ailelerinin hâlâ IŞİD denetimindeki bölgelerde yaşıyor olması. Gönüllü eğitim kamplarına katıldıklarının bilinmesi halinde ailelerine zarar verilmesinden endişeliler.

İşte Musulu IŞİDden kurtaracak Türkmenlerin eğitildiği o kamplar


Musul ve Telafer'in kurtarılması için operasyonlara katılmak üzere gün sayan Haşid El Vatani içerisindeki Türkmenler, Musul'u IŞİD teröründen kurtarmakta kararlı olduklarını söylüyor.

Irak Türkmen Cephesi Yürütme Kurulu Üyesi Milletvekili Aydın Maruf da kampta halihazırda 500 gönüllü askerin bulunduğunu, bunların içerisinde Türkmenlerin de yer aldığını belirterek kamptaki eğitim hakkında bilgi verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!