İşte Bill Clinton'ın önündeki seçenekler

Güncelleme Tarihi:

İşte Bill Clintonın önündeki seçenekler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 1998 00:00

Haberin Devamı

ABD Başkanı Bill Clinton'ın Monica Lewinsky ile ilişkisi konusunda yalan söylediği inancı giderek yaygınlaşırken, başkanın nasıf bir itirafla bu davadan yakasını sıyırabileceği konusunda çeşitli seçenekler ortaya atılıyor. Yalan söyleyerek ve Monica'yı da yalana zorlayarak adaleti yanıttığı anlaşıldığı takdirde Kongre soruşturmasına tabi tutulması ihtimali bulunan Clinton'ın önünde başlıca dört seçenek bulunuyor.

Time Dergisi'ne göre, 17 Ağustos'ta Büyük Jüri'ye ifade verecek olan Başkan Clinton aylardır elini kolunu bağlayan zincirleri koparabilmek için şu yolları izleyebilir.

1- Evet yattım, özür dilerim !

Monica Lewinsky ile cinsel ilişkide bulunduğunu itiraf edip, sırf karısı Hillary ile kızı Chelsea'yi korumak için yalan söylediğini belirterek özür dileyebilir.

Mutlu son Bu durumda kamuoyu bağışlayıcı olabilir. Neticede cinsel ilişkide bulunmak suç değil. Başkan gerçeği olduğu gibi anlattığı ve halkı bilgilendirdiği takdirde, Özel Savcı Kennett Starr ve Kongre, kanıtlanacak birşey kalmadığı için Clinton'ın üzerine gitmekten vazgeçebilir.

Acıklı son İlişkinin ayrıntılarını öğrenen kamuoyu, şu anda göründüğü kadar bağışlayıcı olmayabilir. Başkan hakkında, adaleti yanıltmak suçundan Meclis soruşturması açılır.

2- Evet ama ileri gitmedim...

Monica ile sınırlı bazı yakınlaşmalarda bulunduğunu itiraf edebilir. Daha önce Paula Jones davasında ifade verirken, Clinton'a cinsel faaliyet şekilleri olarak bazı seçenekler sunulmuştu. Bu seçenekler arasında kalça ve göğüsleri elleme de bulunuyor. Başkan ilişkinin bu kadarla kaldığını söyleyebilir.

Mutlu son Stajyerle hiçbir cinsel ilişkisi olmadığını iddia ederken yalan söylemediği hissi yaratabilir.

Acıklı son Bu itiraf, ifadesi alınırken çok sancılı sorulara yol açabilir. ‘‘Tam olarak nerede ellediniz?’’, ‘‘Oral seks yaptınız mı?’’ şeklinde sorular yöneltilebilir ve soruşturma sürer gider.

3- Evet ama, cinsellik yoktu

Başkan, Monica ile aralarında yakınlık olduğunu, ancak cinsellik olmadığını söyleyebilir.

Mutlu son Bu durumda verilen hediyelerin, Monica'nın Beyaz Saray ziyaretlerinin nedeni anlaşılabilir ve herkes Monica'nın hayal kurduğunu düşünür.

Acıklı son Özel Savcı davayı daha beter kurcalamaya başlayabilir, son derece sıkıntı verici sorular yöneltilir. FBI'ın testleri sonucu, Monica'nın elbisesinde Clinton'ın spermi çıkarsa, başkanın durumu daha da kötü olur.

4 - Hayır, asla ilişkim olmadı

İlişkiyi reddetmeye devam edebilir. Cinsel ilişki kanıtlanamadığı takdirde, kurtulur. Ancak Monica ifadelerini daha da ileri götürür ve elbise testi başkanın aleyhinde çıkarsa, Clinton Kongre'de ifade verirken fena halde hırpalanır ve koltuktan inebilir.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!