İşte 2013'ün söcüğü: Selfie

Güncelleme Tarihi:

İşte 2013ün söcüğü: Selfie
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2013 10:30

Oxford sözlükleri 2013'ün sözcüğünü belirledi: Selfie

Haberin Devamı

Oxford sözlükleri 2013'ün sözcüğünü belirledi: Selfie

Kendi fotoğrafını çekmek anlamına gelen ve sosyal medyada yayılan 'selfie' sözcüğünün İngilizce'deki kullanımı sıklığı son bir yıl içinde yüzde 17 bin arttı.

Bu artış, her ay dünya çapında 150 milyon İngilizce sözcüğü tarayan bir Oxford programı tarafından belirlendi. Söz konusu program yeni sözcüklerin ortaya çıkışını ve coğrafi bilgiler, kullanım sıklığı gibi değişikliklerin izlenmesini sağlıyor.

'Selfie' kelimesi, Oxford sözlüğünde şöyle tanımlandı: Bir kişinin, kendisi tarafından, genellikle akıllı telefon veya web kamera aracılığıyla çekilmiş ve bir sosyal medya sitesine yüklenmiş fotoğrafı.

'Selfie' kelimesinin izlerini süren Oxford sözlüğü, kelimenin ilk olarak 2002 yılında Avustralya'da bir forumda kullanıldığını tespit etti. Merdivenden düşen bir adam, yüzündeki yaraların göründüğü bir fotoğrafı paylaşmış ve altındaki notta da "Bu bir selfie'dir" diye yazmıştı.

Haberin Devamı

'Selfie' kelimesinin kullanımının 2013 yılında patlamasının kaynağında ise Papa'nın bile gençlerle çektirdiği selfie pozların sosyal medyada popüler hale gelmesi.

Yılın kelimesi ödülü, dünya üzerinde İngilizce konuşan insanların sosyal, siyasi veya teknolojik bir gelişme karşısındaki yaratıcılığını da simgeleyen bir şey.

Oxford sözlüğüne giren bir diğer kelime de 'twerk'. Bir çeşit dans türü olan twerk'ün mucidi ise şarkıcı Miley Cyrus.

2013'ün kelimelerinden biri de tüm dünyayı sallamaya devam eden dizi furyasının bir meyvesi olan 'binge-watch' kelimesi. Anlamı ise çok dizi izlemek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!