İsrail’i soykırım davasında İngiliz uzman savunacak

Güncelleme Tarihi:

İsrail’i soykırım davasında İngiliz uzman savunacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2024 07:00

Güney Afrika Cumhuriyeti’nin İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze’de gerçekleştirdiği saldırıların soykırım suçu oluşturduğuna dair Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde (UCM) açtığı davada İsrail’i İngiliz hukuk profesörü Malcolm Shaw savunacak.

Haberin Devamı

İsrail Adalet Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada uluslararası hukuktaki uzmanlığıyla tanınan, Yahudi ve Siyonist olduğu hatırlatılan 76 yaşındaki Shaw’ın büyük bir deneyime sahip olduğu belirtildi. Shaw’ın İsrail’in savunma ekibindeki dört avukattan biri olacağı kaydedildi. Daha önce UCM’de Filistin’in devlet statüsüne ilişkin konularda da İsrail’i destekleyen tutumlar sergileyen Shaw, aralarında Azerbaycan’ın da bulunduğu birçok ülkeyi UCM ve diğer uluslararası mahkemelerde temsil etmişti.

DURUŞMALAR HAFTAYA

Hollanda’nın Lahey kentinde bulunan Uluslararası Adalet Divanı’nda 11 ve 12 Ocak tarihlerinde görülecek davada Güney Afrika’nın 84 sayfalık başvurusu ele alınacak. Suçlamada İsrail’in Gazze’de yaptıklarının soykırım özellikleri taşıdığı, niyetin Gazze’deki Filistinlilerin önemli bir kısmını yok etmek olduğu vurgulanıyor. İsrail Başbakanı, davayı İsrail hükümeti, Güney Afrika’nın başvurusunu Yahudi devletine karşı “kan iftirası” olarak nitelemişti. Uzmanlar, Güney Afrika’nın saldırıları durdurmasını isteyen bir ara kararın çıkmasını hedeflediği değerlendiriliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!