İsrail'den Hizbullah'la çatışma sinyali

Güncelleme Tarihi:

İsrailden Hizbullahla çatışma sinyali
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2007 17:36

Lübnan Başbakanı Fuad Sinyora, İsrail ile Lübnan arasındaki sınırda dün akşam meydana gelen çatışmanın ardından, "İsrail saldırısını" kınadı.

Haberin Devamı

Lübnan'ın resmi ajansı ANI'nin bildirdiğine göre Sinyora, Lübnan'daki BM Genel Sekreteri temsilcisi Gier Pedersen'e bilgi verdi ve "Lübnan'a karşı yeni İsrail saldırısını" kınadığını iletti.

Habere göre Sinyora, "Hükümet, Lübnan'ın egemenliğine yönelik bu yeni saldırıyı ve Mavi Hattın ihlal edilmesini kabul etmemektedir" dedi ve İsrail'den gelen her türlü ihlale karşılık vermesi yönünde orduya talimat verdi.

Öte yandan, Şii milletvekili Hasan Fadlallah, ordunun tepkisini överek, "Olanlar, Lübnan topraklarına yönelik ciddi bir saldırıdır ve bu saldırı, İsrail'in Lübnan'ın egemenliğini hedef alan saldırılarının uzun listesinde yer almaktadır" dedi.

Bu arada, İsrailli Alt Yapı Bakanı Binyamin Ben Eliezer, Hizbullah ile yeni bir çatışmanın olası olduğunu söyledi. Ben Eliezer, dün gece meydana gelen olayın ardından İsrail devlet radyosuna açıklamalarda bulunurken, "İstemiyoruz ama, ben de bu yıl sonuna kadar Hizbullah ile yeni bir çatışmayı olası görenler arasında yer alıyorum, buna göre önlem almak gerek" dedi.

Haberin Devamı

Eski Savunma Bakanı Ben Eliezer, İsrail'in sadece Hizbullah değil, Suriye ile de çatışma olasılığına hazırlanması gerekip gerekmediğinin sorulması üzerine, Lübnan'a karşı savaşta kaçırılanlarla ilgili dersler alınması ve ordunun bir an önce yeni bir saldırıya hazırlanması gerektiğini söyledi, ayrıntıya girmedi.

İsrail'in kuzey bölgesi komutanlarından General Alon Friedman da "uçuşlarını sürdüreceklerini ve hatta Lübnan üzerindeki faaliyetlerini artıracaklarını" belirtti.

MAVİ BERELİLER

Öte yandan, Lübnan'daki BM barış gücünde (UNIFIL) görev yapan 200 kadar Mavi Berelinin, dün akşamki olay üzerine bugün İsrail-Lübnan sınırına yerleştirildiği bildirildi.

Fransa Genelkurmay Başkanlığı kaynakları, halen İtalyan General Claudio Graziano komutasındaki UNIFIL'de görev yapan Fransız ve İtalyan askerlerinden 200 kadarının Fransız sorumluluğundaki bölgeye konuşlandırıldığını söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!